Dozvola za 92 stana u Prnjavoru 2

Tačno deceniju i po od prvih radova na višespratnici u kruševačkom naselju Prnjavor 2, ovaj projekat Građevinske direkcije Srbije privodi se kraju, a upotrebna dozvola za 92 stana trebalo bi da stigne za oko mesec dana.

- Bila je predviđena izgradnja 184 stana sa blizu 18.000 kvadrata, a Direkcija je imala sredstva samo za prvu fazu, odnosno 92 stana - kaže Nebojša Šurlan, direktor Građevinske direkcije Srbije. - Ukupna vrednost radova je oko 5,5 miliona evra, a jedan deo je bio investiran još 2000. godine. Sa izvođačem "Tehnogradnjom" imamo ugovor, čija je vrednost blizu 2,3 miliona evra.

Radovi su, dodaje Šurlan, završeni za 13 meseci, u predviđenom roku. Trenutno, međutim, nije poznat broj stanova koji će se naći na tržištu.

- Gradu će pripasti 12 stanova, izvođaču po ugovoru 25 odsto stanova, a pregovaramo sa Ministarstvom odbrane posle čega ćemo znati tačan broj raspoloživih nekretnina - navodi Šurlan. - Izgradnja druge faze projekta zavisiće od brzine prodaje dosad završene zgrade.

Gradska uprava Kruševac će svoje stanove dati Vojsci Srbije na ime kompenzacije za objekat Doma Vojske u centru grada. Zoran Vulić, odbornik SNS i predstavnik grada u ovom poslu ističe da je lokalna samouprava ispunila sve svoje obaveze.

- Obezbeđena je lokacija, obnovljena ugovorom iz 2012. godine, brzo su regulisane procedure koje zavise od Gradske uprave, kao i parterno uređenje - kaže Vulić.

SKUPI KVADRATI

Ko će biti zainteresovan da kupi stan u naselju Prnjavor 2 po ceni kvadrata od 600 evra i to bez PDV ostaje da se vidi. U ovom delu grada, inače, stari stanovi mogu da se kupe i po ceni od 400 do 450 evra po kvadratu. U Direkciji ocenjuju da kvalitet gradnje može uticati na interesovanje i dodaju da su "zgrade energetski efikasne, u skladu sa svim novim propisima, da imaju ugrađene kalorimetre za regulisanje, odnosno plaćanje grejanja po potrošnji, kao i da je u pitanju jedna od retkih novogradnji u tom kraju".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar