Do sad podeljeno oko 1300 stanova, do kraja 2014. još 150

Ministar odbrane Bratislav Gašić danas je na svečanosti u Pirotu podelio ključeve 11 stanova vojnim službenicima u Pirotu koji i po više od dve decenije nisu imali krov nad glavom.

Gašić je kazao da je za poslednje dve i po godine, računajući i stanove u Pirotu podeljeno oko 1.300 stanova pripadnicima Vojske Srbije bez rešenog stambenog pitanja.

"Radimo reviziju spiskova i ukupnog broja zahteva, a moram da kažem da su neki zahtevi iz 1978. godine. Očekujemo da do kraja godine podelimo još nekih 150 stanova širom Srbije", rekao je ministar.

On je podseti da je Ministarstvo odbrane sa opštinom Pirot krenulo u razmenu nepokretnosti pre desetak godina.

"Opština Pirot je preuzela Dom vojske u Pirotu a zauzvrat Vojska je dobila 11 stanova dok će ostatak opština Pirot uplatiti budžetu Republike Srbije", kazao je Gašić

Dodao je da Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane intenzivno razmišljaju o aktiviranju kasarne u Pirotu.

"To je još jedna fabrika za Pirot, to je veliki broj pripadnika Vojske Srbije koji bi došao ovde i nadam se da će se do kraja 2015. godine ovaj proces završiti. Razmišljamo i o Surdulici tako da bi ovaj kraj imao veliki broj pripadnika Vojske Srbije koji bi se vratili", kazao je Gašić.

Kasarna "Treći pešadijski puk" je svojevremeno važila za jednu od najboljih u nekadašnjoj SFRJ, ali je odlukom tadašnjem vojnog vrha ugašena 2006. godine.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić izrazio je zadovoljstvo što su opština Pirot i Ministarstvo odbrane uspešno završili razmenu Doma vojske za stanove.

"Dobili smo Dom vojske u našu nadležnost, a sa druge strane porodice posle dugog čekanja su dobile krov nad glavom. Dodatno me obradovala najava ponovnog aktiviranja kasarne u Pirotu. To je ravno otvaranju nove fabrike u Pirotu jer je to dobra vest i za privredu grada. Opština će pomoći kako bi se tokom 2015. godine to i ostvarilo", kazao je Vasić.

Dejan Živković, zaposlen kao vojni službenik u kasarni u Pirotu, kaže da je sa suprugom Irenom 24 godine čekao ovaj stan.

"Zaista smo presrećni i ja i supruga, kao i sve moje kolege koje su dobile krov nad glavom što smo dobili ovaj stan i želim svima da reše stambeno pitanje", kaže Živković.

Porodica Iklozan proteklih 24 godina živela je u iznajmljenim stanovima.

"Proteklih 24 godine bili smo podstanari sa suprugom Draganom i dve ćerke, koje su na studijama i konačno smo se skućili i dobili krov nad glavom zbog čega smo zaista presrećni jer smo napokon u svom stanu. Cherke su na studijama pa nisu sa nama u ovom trenutku, ali su i one presrećne", kaže Marina Iklozan.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar