Dodavanje novih rebara na radijator – nemoguća misija

Promena rasporeda radijatora u stanu, dodavanje i oduzimanje rebara je gotovo nemoguća misija. Da biste to uradili, potreban vam je projekat, razna odobrenja i saglasnosti nadležnih. Kako kažu u “BG elektranama”, svaka promena ugrozila bi grejanje ostalih stanara.

U “Beogradskim elektranama” objašnjavaju da je izmeštanje grejnih tela moguće samo ukoliko to dozvoljavaju tehničke mogućnosti.

- Da bi se izvršilo izmeštanje grejnih tela, potrebno je da se podnese zahtev i dostavi projekat izmeštanja, potpisan i overen od strane odgovornog projektanta, na koji izdajemo saglasnost. Svako premeštanje i izmeštanje grejnih tela, bez saglasnosti „Beogradskih elektrana“, može da ugrozi kvalitet grejanja u prostorijama korisnika - objašnjavaju u ovom preduzeću.

Ukoliko stanari žele da promene radijatore u svom stanu jer su stari, mogu da stave samo novi radijator koji je iste toplotne moći, kako ne bi ugrozili grejanje ostalih stanara u zgradi. Iz istog razloga ne mogu da stave još jedan radijator, jer bi to izazvalo slabije grejanje u komšijskim stanovima.

- Neovlašćena ugradnja ili zamena grejnih tela neodgovarajućim, izaziva poremećaj snabdevanja toplotnom energijom objekta, što dovodi do neodgovarajućeg kvaliteta grejanja svih drugih korisnika u zgradi. To znači da je dodavanje grejnih tela, mimo tehničke dokumentacije, neovlašćeno i zabranjeno - tvrde u “Elektarnama”.

Raspored grejnih tela i unutrašnjih grejnih instalacija je uređen projektnom dokumentacijom na osnovu tehničkih uslova za priključenje na sistem daljinskog grejanja.

- Položaj i mesto na kojem se nalazi radijator određen je na osnovu projektne dokumentacije, odnosno proračunatih toplotnih gubitaka zgrade, stana, prostorija i njegovog optimalnog odavanja toplotne energije prostoriji - kažu u “Elektranama”.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar