“Delta” gradi nekretnine vredne 400 miliona €

"DELTA holding" će do kraja ove godine započeti izgradnju nekretnina, u vrednosti od skoro 400 miliona evra. Uz to, ova domaća kompanija, uložiće do 50 miliona evra u razvoj voćarstva i povrtarstva na jugu Srbije. Do kraja godine, kompanija Miroslava Miškovića u planu ima i početak gradnje najvećeg u regionu, šoping mola "Delta planet" na Autokomandi.

Kako je rekao potpredsednik "Delta holdinga" Dejan Jeremić, za prvih šest meseci ove godine, kompanija beleži rast od 13,9 odsto, u odnosu na lane, dok se u budžet Srbije slilo 5,82 milijarde dinara.

- U ukupnim prihodima kompanije najviše je učestvovao "Delta agrar" sa 57 odsto - istako je Jeremić. - Kada je reč o poljoprivredi, u planu je da se podignu zasadi na oko 1.000 hektara, kao što su naši voćnjaci jabuka u Čelarevu. Uspostavljen je kontakt sa vlastima u Leskovcu, a namera je da to bude i u Vranju. Prosečan ovogodišnji prinos ječma je 8,01 tona po hektaru, a pšenice 8,15 tona po hektoru.

Početkom jeseni, u Ljubljani, rekao je Jeremić, trebalo bi da započne i izgradnja hotela "Interkontinental". Srpski "Konti" trebalo bi da "nikne" u Beogradu do kraja godine.

- Izgradnja hotela u Ljubljani dogovorena je sa gradskim vlastima, a sa IHG grupom, potpisan je sporazum o upravljanju na 20 godina - objasnio je Jeremić. - Sredstva za sve investicije već su obezbeđena. A čitavi projekti uposliće između osam i deset hiljada radnika.

NOVA ZGRADA

Krajem avgusta počeće i izgradnja nove zgrade "Delta holdinga" u blizini sadašnje, u vrednosti 35 miliona evra, najavio je potpredsednik kompanije Jeremić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar