Danas 13, za mesec dana jos 132 stana za vojsku

Ministar odbrane Bratislav Gašić uručio je danas ključeve 13 stanova za pripadnike Vojske Srbije i Ministarstva odbrane u naselju Stepa Stepanović u Beogradu i najavio da će u narednih mesec dana biti podeljeno još 132 stana širom Srbije.

"Time ćemo zaokružiti ono što smo dogovorili sa Građevinskom direkcijom Srbije i podeliti ukupno 932 stana za Vojsku Srbije", kazao je Gašić.

On je istakao da su neki pripadnici vojske i Ministarstva odbrane koji su danas dobili stan čekali i više od 20 godina da reše svoje stambeno pitanje.

Gašić je podsetio da ukupno ima 19.322 zahteva za rešavanje stambenog pitanja i naveo da će to ministarstvo intenzivirati aktivnosti sa Građevinskom direkcijom Srbije i lokalnim samoupravama kako bi se iskoristila vojna imovina koja se ne koristi, za gradnju stanova.

On je naveo da će se stanovi graditi, na primer u Zemunu, na Bežanijskoj kosi, i drugim vojnim lokacijama širom države.

U naselju Stepa Stepanović od ukupno izgrađenih 4.616 stanova 21 odsto pripada vojsci koja je dala zemljište. Do sada je, sa današnjih 13, podeljenih stanova za Ministarstvo odbrane i vojsku, uručeno 656 stanova, a ukupno treba da bude 779 u tom naselju.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar