Čukaricu biraju porodice, prosečna cena kvadrata 1080 evra

Koliko je za porodicu pa i za “singl” osobu važna kupovina stana, ne moramo posebno ni da ističemo, jer svi znamo da se u takvu kupovinu ne ulazi bez prethodnih priprema, kako biste dobili upravo ono što ste platili.

Nakon što smo vam prethodno analizirali stanje na tržištu nekretnina na opštini Voždovac, u ovom tekstu ćemo se pozabaviti Čukaricom.

Ono što bi pre svega valjalo da znate o ovoj opštini, to je da se prostire na površini od 15.650 hektara i da je nastanjuje oko 160.000 ljudi. Nazvana je tako po Čukarevoj mehani i Čukar česmi koje su se nalazile negde preko puta današnje Ade Ciganlije. Da, da, i „beogradsko more“ Ada Ciganlija je deo ove opštine, ali i Filmski grad, te popularno Banovo brdo, „zeleni“ Cerak, te mirni Železnik. Prosečna cena kvadratnog metra u ovoj opštini je 1.084 evra. Na primer, Ada Ciganlija i deo oko Ade su u proseku nešto jeftiniji, ali to je i posledica što je i ponuda stanova tamo manja, te se i nude stanovi u lošijem stanju, pa kvadrat prosečno košta 862 evra. Evo i kako se kreću cene stanova u pojedinim naseljima.

Banovo brdo

Banovo brdo važi za elitni kraj, te posledično i cena nekretnina u tom kraju ume da bude veoma visoka. Ali, sa druge strane, moguće je naći i veoma lep i veliki stan po povoljnoj ceni. Prema našem kalkulatoru, prosečna cena po kojoj možete da kupite stan u ovom kraju iznosi 1.329 evra. Na primer, trenutno je u ponudi četvorosobni dupleks, od 92 kvadrata po ceni od 105.000 evra, a pritom je okrenut parku, zelenilu i zaštićen od buke. U istoj ulici, Kraljice Katarine, na prodaju je i manji, dvoiposoban stan od 70 kvadrata, po tek neznatno nižoj ceni od 100.000 evra. Ponuda je šarenolika, pa tako jednoiposoban stan u ulici Lješkoj od Maksija, sunčan i kompletno renoviran, ima ukupno 42 kvadrata, a košta 49.000 evra.

Kada je reč o garsonjerama koje su, kao i stanovi druge strukture ali manje kvadrature, najpopularnije i najprodavanije nekretnine u Beogradu, u našoj ponudi one mogu da se nađu po ceni od do 67.000 evra za jednu od 43 kvadrata. Istovremeno je na prodaju i garsonjera u prizemlju, stara gradnja i nije renovirana. Ona ima 25 kvadrata i vlasnik je ceni na 25.000 evra.

Cerak

Cerak je poznat po zelenilu i po tome što je porodičan kraj, u kojem su mahom u ponudi i veći porodični stanovi od oko 80 kvadrata. Međutim, i u ovom kraju, koji se i unutar sebe deli na tri dela – Cerak, Cerak 2 i Cerak vinogradi, uvereni smo, možete da nađete ono što vam odgovara. Najlepše od svega je što je prosečna cena kvadrata manja od 1.000 evra, tačnije 998 evra. Primera radi, u aktuelnoj ponudi je trosoban vojni stan u zgradi od crvene cigle, koji gleda na park. Ima 82 kvadrata a košta 84.900 evra. Trenutno je na Ceraku u ponudi i mini garsonjera, od svega 15 kvadrata, a košta 15.000 evra. One malo veće, od recimo 25 kvadrata u odličnom stanju, koštaju, sudeći prema primeru iz naših oglasa, 30.000 evra. To je dokaz koliko je ovaj miran kraj prilagođen svakom džepu.

Filmski grad

Filmski grad, uz Košutnjak, sportske terene i bazene, pogodan je za one koji vole takve aktivnosti, zatim zelenilo, ali nije preskup, što sve nas, na kraju, najviše i interesuje. Prosečna cena kvadrata u ovom naselju iznosi 1.125 evra, pa ako ste uporni, možete sebi naći pristojan stan po veoma povoljnoj krajnjoj ceni.Tu recimo, za trosoban stan od 85 kvadrata, prema aktuelnim oglasima, potrebno je da izdvojite 95.000 evra. Ukoliko ste više za jednosoban, u ponudi je 13 takvih stanova po ceni od 30.000 do gotovo 57.000 evra, i kvadrature od 23 do 42 kvadrata. Trenutno je u našoj ponudi i 10 garsonjera u ovom delu Beograda, a od tih 10, čak osam je u ulici Arčibalda Rajsa. Cena im je od 29.500 do 31.000 evra. U istoj ulici je u ponudi i mini-stan, kako je nazvan u oglasu „apartmančić“ pogodan za studiranje i izdavanje, od svega 8 kvadrata, po ceni od 8.800 evra.

Železnik

Železnik je najudaljeniji od centra Beograda i spada u miran kraj, pa su i cene mnogo niže nego u ostalim pomenutim delovima grada. Tu vam je prilika da se skućite za male pare, ako vam odgovara da budete malo dalje i da vam do grada treba najmanje 40 minuta vožnje gradskim prevozom. Železnik je najjeftiniji i prosečna cena kvadrata je u ovom naselju 786 evra.

Tako na primer, u ponudi je trosoban stan od 82 kvadrata po ceni od 45.000 evra, ali i trosoban od 68 kvadrata po ceni od 58.000 evra. Kao što smo više puta naglasili, cenu pored lokacije, diktira i spratnost, opremljenost, pozicija...

Kada je reč o manjim stanovima u Železniku, garsonjeru možete da kupite i za 11.500 evra, za 16 kvadrata, ali su mahom garsonjere cenjene od 20.000 do 30.000 evra. U tom rasponu se mogu naći i jednosobni stanovi, jer je u ponudi uglavnom reč o sličnoj kvadraturi, samo različitoj strukturi prostorija.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar