Crveno u stanu – da ili ne?

Mnogima bi prva pomisao na crvene komade nameštaja ili zidove u kući, bila da ta boja loše utiče na raspoloženje i preterano “bode oči”. Međutim, stručnjaci misle drugačije.

Crveni zidovi nisu sporni, kažu oni, štaviše. Podižu nivo energije u sobi, ali pod uslovom da se boja koristi umereno i ne na svakom zidu. Crvena je takođe dobar izbor za dnevnu sobu i trpezariju. U trpezariji je dobro rešenje jer podstiče apetit, dok u dnevnoj sobi izgleda energično i podstiče na komunikaciju. Crvena je boja ljubavi i strasti, pa i te kako može da podstakne ove emocije u domu i učini prostorije uzbudljivijim.

Mnogima je ipak crvena previše za zidove i radije se odlučuju za crvenu prilikom dekoracije prostora – tako što, na primer, ubace jako crveni stočić, komodu ili policu u svoju omiljenu prostoriju.

Ipak, ako niste sigurni u izbor, razmislite još malo. Crvena boja zahteva i oprezno, kako ne biste preterali, što dalje vodi da prostorija izgleda zatvoreno i napadno.

Crvena se, takođe, ne preporučuje u spavaćim sobama, gde je ipak bolje odlučiti se za umereniju boju, koja bi asocirala i podsticala opuštanje.

Na kraju, zanimljivo je da Feng Shui ne isključuje ovu boju i “elemenat vatre”, jer se tako u kući evocira ljubav, strast i romantik i donosi energija u dom vlasnika.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar