Crna Gora: Prodaja stanova opala, cene iste

Interesovanje za kupovinu i zakup stanova u drugom kvartalu ove godine u Crnoj Gori je značajno opalo, ali nije dovelo do snižavanja cena stanova, a predstavnici agencija naglašavaju da u poslednje vreme nema interesovanja stranaca, pogotovo Rusa, za kupovinu i iznajmljivanje nekretnina.

- Interesovanje za stanove je osetno opalo u poslednja tri meseca. Zabrinjava što to zatišje traje duže nego ranije, a ovaj pad interesovanja je u kontinuitetu već tri meseca - rekla je direktor jedne podgoričke agencije za nekretnine Mira Radović.

Prema njenim rečima, cene zakupa i prodaje stanova se održavaju na istom nivo i poprilično su se ustalile poslednih godina i tu nema nekakvih oscilacija.

Ona je navela da je prosečna cena stana u Podgorici oko 1.000 evra po kvadratu.

Menadžer jedne budvanske agencije Vladan Stanišić naveo je da je i na budvanskoj rivijeri poslednjih meseci slabo interesovanje za nekretnine.

- Nažalost, očekujemo manje kupaca iz Rusije. Oni su nam bili najvažniji kupci, a trenutno ih nema - rekao je Stanišić.

I u Budvi se cene nekretnina ne kreću prema tržišnim uslovima, tako da ne padaju ni kad nema potražnje.

- Cena stanova je od 1.400 evra po kvadratu, dok se stanovi u prvom redu do mora prodaju po 2.200 do 2.500 evra po kvadratu - naveo je Stanišić, prenose crnogorski mediji.

Iz crnogorskog Zavoda za statistiku (Monstata) ranije je saopšteno da je prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine iznosila 1.170 evra i bila je veća je 10,9 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Prema podacima Monstata, prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u prvom kvartalu u Podgorici je iznosila 1.120 evra, Baru 1.200 i Budvi 1.410 evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar