Colliers: Bez pojeftinjenja stanova u ovoj godini

U američkoj konsultantskoj kući Colliers očekuju da će cene nekretnina u Srbiji u narednom periodu stagnirati, kao i da neće biti pojeftinjenja kakva su zabeležena prošle godine.

Za oporavak tržišta nekretnina neophodni su politička i ekonomska stabilnost zemlje, zatim povećanje proizvodnje, ali i dolazak stranih investitora.

- Naravno, biće neophodno da investitori detaljnije istraže potrebe tržišta pre nego što počnu da grade, a posebno bi trebalo da obrate pažnju na odnos cene i kvaliteta, kao i na očekivanja građana po tom pitanju - kaže Maja Šahbaz, direktor Colliers. - Ako se uzmu u obzir ovi bitni faktori, projekti će imati veću šansu za uspeh.

Šahbaz navodi da ima investitora, kako domaćih tako i stranih, koji su zainteresovani za ulaganja u nekretnine. Uglavnom je reč o investitorima koji su se već oprobali na srpskom tržištu i imaju iskustva s našim sistemom i procedurom izdavanja dozvola. Po njenim rečima, kandidatura Srbije za članstvo u EU daće pozitivan podstrek stranim investitorima.

Od novih projekata iz Colliersa očekuju više aktivnosti na polju stanogradnje, ali najavljena je i izgradnja šoping i logističkih centara, što će doprineti atraktivnosti i raznolikosti ponude nekretnina u Srbiji.

U Colliersu smatraju da se izgradnja stanova iz državnog projekta masovne stanogradnje neće odraziti na tržište kvadrata visokog kvaliteta.

- Država gradi stanove srednjeg kvaliteta, koji su i najpotrebniji tržištu, tako da će predstavljati konkurenciju sličnim projektima na sličnim lokacijama - rekla je Šahbaz.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Colliers: Bez pojeftinjenja stanova u ovoj godini”

  1. kosta says:

    pa dokle lazi ja radim u jednoj beogradskoj agenciji i znam koliko su pale cene nista se neprodaje cak se u oglasima plasiraju neke nenormalne cifre sram vas bilo vise

Ostavi komentar