Cene nekretnina u Hrvatskoj: Najtraženiji Zagreb, najskuplji Dubrovnik i Opatija

Najniže cene nekretnina u Hrvatskoj su u Sisku, Bjelovaru i Slavonskom Brodu, dok su najskuplje nekretnine standardno u Dubrovniku, Opatiji i Splitu.

Prema podacima specijalizovanog portala za nekretnine Crozilla, prosečne tražene cene nekretnina u Hrvatskoj tokom juna pale su oko 3 % u odnosu na isti mesec prethodne godine. Na godišnjem nivou, najviši pad cene oglašavane nekretnine zabeležen je u Sisku – 15.1% i u Dubrovniku – 13.5 posto.

U kontinentalnim gradovima, osim Zagreba, stanovi s oglašavanim cenama kvadratnog metra iznad 2000 evra su retkost, dok su na moru takve cene uobičajene, a tokom juna su na ovom portalu oglašavani stanovi sa cenama od preko 10 hiljada evra po kvadratnom metru.

Najniže cene stanova zabeležene su u Sisku, Bjelovaru i Slavonskom Brodu, dok s druge strane, najviše oglašavane cene su u gradovima Dubrovnik, Opatija i Split.

Najveći mesečni pad cena ostvaren je u Zadru, gde su se cene kvadrata spustile na 1585 evra i u Šibeniku gde se za jedan metar kvadratni u proseku tražilo 1473 evra.

Pad cena zabeležen je i u Splitu, a prosečna tražena cena kvadratnog metra spustila se na 2206 evra, što je 0,8 posto manje u odnosu na prethodni mesec.

Najveći mesečni porast cena beleže Pula i Senj. Prosečna oglašavana cena kvadratnog metra je u Puli tokom juna iznosila 1395 evra, a u Senju 1279 evra – što je uprkos porastu i dalje niže nego u brojnim drugim gradovima na Jadranu.

Podaci portala za nekretnine Crozilla.com pokazuju da Poreč, Opatija i Dubrovnik beleže blagi mesečni rast cena od 0,4 posto. Prosečna tražena cena kvadrata stana tokom juna je u Dubrovniku iznosila 3008 evra, u Opatiji 2940 evra, a u Poreču 1718 evra.

U Zagrebu pad cena nekretnina

Cene zagrebačkih stanova tokom juna beleže pad vrednosti od 0,3 posto, a prosečna tražena cena kvadrata iznosila je 1596 evra.

U centru se prosečan kvadrat prodavao za 1884 euva, dok su najniže oglašavane cene zabeležene u Novom Zagrebu gde je prosečna tražena cena kvadrata iznosila 1265 evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar