Blok 43 postaje nova biznis meka

Blok 43 polako postaje nova prestonička biznis lokacija. Dok se priprema dokumentacija za izgradnju nove autobuske i železničke stanice, u Bulevaru Milutina Milankovića niču velike staklene višespratnice. Gradnja poslovne zgrade Navigator je završena, a prvi zakupci su se već uslelili. Istovremeno, na drugom kraju ulice punom parom se zida Sirius centar koji gradi Erste grupa.

Za manje od godinu, u blizini budućeg staničnog kompleksa izgrađen je moderni poslovni objekat koji je sagradila kompanija MPC Properties. Ova luksuzna biznis zgrada prostire se na 22.000 kvadratnih metara i osam spratova.

U sklopu Navigatora postoji i podzemna garaža na dva nivoa sa 147 parking mesta, dok će na otvorenom prostoru biti dostupno 56 parking mesta. Među prvima je svoje mesto u ovom atraktivnom prostoru sebi obezbedila kompanija VIP mobile. U prizemlju je otvoren veliki kafić, zatim, frizerski salon, a objekat će dobiti i restoran i minimarket.

Nekoliko stotina metara dalje, na uglu sa Ulicom antifašističke borbe raste još jedna pametna zgrada. Naime, grubi radovi na izgradnji velikog Sirius biznis centra već su odmakli.

Objekat je ozidan, a neimari trenutno postavljaju krov.

Prva faza izgradnje višespratnice blizu otvorenog tržnog centra trebalo bi, prema ranijim najavama investitora, da bude završena do marta sledeće godine, kada će se useliti i prvi korisnici.

Poslovni centar će se, inače, prostirati na skoro 30.000 kvadratnih metara, imaće lokale i prodavnice, dok će u podzemnim garažama biti 230 parking mesta. U ovoj fazi biće izgrađen objekat Sirius B, koji se nalazi na istočnom delu bloka uz Bulevar Milutina Milankovića i krilo objekta Sirijus A na delu parcele uz prugu.

Kasnije bi trebalo da bude dograđeno još jedno krilo objekta Sirius A uz Ulicu antifašističke borbe sa više od 10.000 kvadratnih metara.

Za izvođenje radova je zadužen koncern Strabag", koji trenutno zida na nekoliko najvećih gradilišta u Srbiji, između ostalog, i robnu kuću IKEA.

Investitor poslovnog objekta u Bloku 42 je Imorent Singidunum, koji posluje u okviru Erste grupe, vrednost investicije je blizu 40 mil EUR, dok je ovlašćeni zastupnik za prodaju prostora agencija JLL.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar