Biće novih stanova u Beočinu

Na sednici Skupštine opštine Beočin, održanoj uoči praznika, usvojene su odluke koje se tiču nastavka izgradnje stambene zgrade, čija je izgradnja započeta još pre 17 godina, a nije daleko odmakla.

Objekat je na izuzetno atraktivnoj lokaciji, na ulazu u Beočin kod sportske hale, ali vladajuće garniture socijalista, radikala, demokrata, koje su se smenjivale u Beočinu od 2000. godine, nisu pokazivale nikakav interes za rešavanje ovog višegodišnjeg velikog problema, koji je opterećivao lokalnu samoupravu i njene građane.

Od kada je Srpska napredna stranka preuzela lokalnu vlast u Beočinu u punom kapacitetu 2016. godine, ovo pitanje je prioritetno postavljeno u program rada, jer je ocenjeno da bi dalje zadržavanje postojećeg stanja bilo veoma štetno za lokalnu samoupravu i njene grđane zbog propadanja objekta, opasnosti po živote i zdravlje građana, te ostavljanja jedne veoma ružne slike na samom ulasku u Beočin.

Lokalna vlast je procenila da postoji ekonomsko opravdanje i interes za završetak izgradnje ovog stambenog objekta, jer će se u opštinski buyet sliti finansijska sredstva od ove investicije, a javna preduzeća će dobiti nove korisnike svojih usluga useljenjem stanova i radnji. Predsednik opštine Beočin Mitar Milinković preuzeo je inicijativu prema Građevinskoj direkciji Republike Srbije za regulisanje međusobnih prava i obaveza, vezano za ovaj stambeni objekat. Razgovori su upravo završeni na zadovoljstvo obe strane.

Zahvaljujući velikom angažovanju predsednika opštine Beočin Mitra Milinkovića pronađen je zainteresovani investitor za nastavak i izvršetak izgradnje ovog stambenog objekta, koji će biti uveden u radove odmah po zaključenju ugovora na osnovu odluka koje su donete na ovoj sednici SO Beočin.

„Za ove odluke glasalo je 19 odbornika od prisutnih 24, a pet odbornika Socijalističke partije Srbije bilo je uzdržano, jer nisu prepoznali interes lokalne samouprave i njenih građana za završetak ovog objekta i tako rešavanje ovog velikog višegodišnjeg problema koji je opterećivao Beočin i njegove žitelje, kao što to nisu prepoznali ni u vreme dok su vršili vlast u Beočinu, iako je ova gradnja započeta baš u vreme njihove vlasti”, navodi se u saopštenju povodom sednice Skupštine opštine Beočin.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar