BG prodaje lokaciju u centru, stanovi umesto Depoa

Oglas za prodaju kompleksa nekadašnjeg tramvajskog depoa u Bulevaru kralja Aleksandra biće objavljen početkom septembra.

Početna cena koju je utvrdio Sekretarijat za javne prihode je 4.078.620 evra, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, u toku su pripremne radnje, a na ovoj lokaciji površine 4.316 kvadrata dozvoljena je gradnja poslovno-stambenog kompleksa.

"Ovaj prostor će konačno biti uređen na pravi način i dobiti odgovarajuću namenu. Na postojećem objektu četiri u kompleksu 'Depoa', u kome se nalazi trafo i ispravljačka stanica, iz koje se tramvajska kontaktna mreža napaja električnom energijom, pravo službenosti imaće Grad Beograd na neodređeno vreme, radi pristupa kontaktnoj mreži", naglasio je Mali.

Na javno nadmetanje, koje će biti održano početkom oktobra, mogu se prijaviti fizička i pravna lica, pod uslovima koji su definisani u oglasu.

Ovim oglasom biće definisana i visina depozita koju će učesnici biti u obavezi da plate radi učešća na javnom nadmetanju, po pravilu 10 odsto od procenjene vrednosti nepokretnosti.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar