BG: Niče zgrada tik uz šine, iz tramvaja u stan

Kolski i pešački pristup stanovima biće obezbeđen iz sporedne Ulice Ivana Gradnika.

Tutnjanje tramvaja pored bašta kafića u nekim ulicama postalo je gotovo normalno, ali kako je kad se trese u spavaćoj sobi, znaće oni koji budu živeli u Bulevaru kralja Aleksandra 440.

Objekat koji se tu gradi ima sve potrebne dozvole, inspekcija je utvrdila da se radovi izvode u granicama parcele, međutim, blizina tramvaja i dalje deluje neverovatno.

Ipak, prema navodima Opštine Zvezdara, a potom i Sekretarijata za inspekcijske poslove, sa stambenim objektom u izgradnji, na uglu Ulice Ivana Gradnika i Bulevara kralja Aleksandra, sve je u redu.

Iako će u budućnosti stanari zgrade i putnici u tramvaju živeti kao ukućani, investitor ima sve potrebne dozvole i gradi u skladu sa planom. Stambena zgrada sa jednom poslovnom jedinicom imaće 23 stana, a građevinsku dozvolu uredno je izdao Sekretarijat za urbanizam, decembra prošle godine. Novoizgrađeni objekat imaće i 27 parking-mesta.

“Ukupna neto površina objekta je 2.119,57 metara kvadratnih. Kolski i pešački pristup obezbeđen je iz Ulice Ivana Gradnika, a u toku je i kontinuirani inspekcijski nadzor nad izgradnjom ovog objekta građevinskog inspektora”, navodi se iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Prema navodima nadležnih službi, ovde nema nedoumice - dozvola za gradnju uredno je izdata, bilo blizu šina ili ne.

Od tramvajske pruge zgradu deli stari zid sa ulaznim vratima, međutim, prema nezvaničnim informacijama, on će tu i ostati kako bi objekat odvojio od saobraćaja. Na broju 440, u ovoj ulici, do skora je bila kuća sa potkrovljem, koju je od puta delilo dvorište sa rastinjem. Kuća je srušena, a zbog veličine objekta koji se gradi, više nema dvorišta sa strane ka tramvajima.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar