“BG na vodi” kao košnica: Finiš sa finim radovima

Na gradilištu budućeg "Beograda na vodi" ovih dana je kao u košnici. Oko 500 majstora svakodnevno radi na završetku "BW Residences".

Moleri i keramičari uređuju unutrašnjost objekta, a sledeće nedelje počinje postavljanje parketa i uređenje garaže.

Oko 500 majstora - fasadera, keramičara, molera, parketara i drugog pomoćnog građevinskog osoblja, finišira prve dve kule "BW Residences".

Prema rečima Nikole Nedeljkovića, direktora "Beograda na vodi", svi zacrtani radovi biće završeni do aprila sledeće godine, kada će se obaviti primopredaja ova dva objekta. Kule zajedno imaju 78.000 kvadrata, sa 296 luksuznih stanova.

“Svi radovi teku prema zacrtanom biznis planu i realno je da u martu, finiširamo sa finim unutrašnjim radovima”, objašnjava Nedeljković.

“Trenutno, paralelno radimo na spoljnim i unutrašnjim radovima. Naime, montiraju se skele, a na nižim spratovima postavljaju se fasada i stolarija. Unutar objekta, majstori su angažovani na zanatskim radovima”, dodaje on.

Na gradilištu sve funkcioniše po zacrtanom planu, a kontrolnu ulogu ima Dragana Grujić, rukovodilac projekta "BW Residences".

“Svi radovi se obavljaju od prizemlja, ka višim spratovima. Završeno je malterisanje na 20. etaži. Trenutno se na 15. spratu radi fasada. Keramičari postavljaju pločice na petom i šestom spratu. Gipsarski radovi su na 12, a električari završavaju posao na 19. etaži”, referiše Grujićeva, stručnjak "Energoprojekta".

Prema njenim rečima, sledeće nedelje počinje postavljanje parketa i uređenje garaže. Prema planu, do Nove godine treba da se instaliraju i liftovi.

O kakvom je poslu reč najbolje govore podaci. Prve dve zgrade imaju oko 100.000 kvadrata za krečenje, 25.000 kvadrata pločica i oko 30.000 kvadrata parketa.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar