Bez produžetka roka za popis nelegalnih objekata

Neće biti produžavanja roka za popis nelegalno izgrađenih objekata, izjavila je u četvrtak, 10. novembra 2016. godine, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je prilikom obilaska radova na mostu na Drini kod Ljubovije, koji je pretrpeo oštećenja u poslednjim poplavama, kazala da lokalne samouprave lagano dostavljaju izveštaje o tim objektima.

- Mi ćemo sve te izveštaje sumirati i najverovatnije za desetak dana napraviti veliku konferenciju, gde ćemo reći kako da izađemo iz nekih problema koje vidimo u lokalnim samoupravama na terenu - kazala je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, Zakon o ozakonjenju nema rok i ozakonjenje će se sprovoditi onako kako lokalne samouprave rešavaju svoje probleme.

Ministarka je naglasila da taj zakon sprovode lokalne samouprave, najavivši da će se pokušati da pronađu dogovori kako da se taj proces ubrza.

- Pored ljudi koji im nedostaju za sprovođenje zakona, primećena je i nedovoljna zainteresovanost lokalnih samouprava da se taj proces sprovede - dodala je ona, podsetivši da je Vlada Srbije donela ovaj zakon kako bi pomogla vlasnicima da konačno imaju papir da su vlasnici.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar