Beograd: Kreće popis, traže nelegalne

U Beogradu danas (17. jun 2014.) počinje akcija popisa građevinskih objekata u izgradnji, kako bi se utvrdilo da li poseduju sve dozvole, kaže gradski menadžer Goran Vesić.

- Ovakva vrsta popisa nikada se nije radila, posao je veliki, ali za sedam dana ćemo tačno znati koliko se objekata gradi i da li postoje dozvole. Legalizaija treba da spreči izgradnju ilegalnih objekata, a ne da je pospešuje – kazao je Vesić.

On je objasnio da će nakon popisa objekata, u kontrolu dokumentacije zajedno s gradskim inspektorima ići i državni inspektori.

- Građevinari su do sada koristili situaciju da je za objekte do 800 kvadrata nadležna opština. Oni dobiju dozvolu na tih 800 kvadrata, pa onda ilegalno pređu tu kvadraturu i niko ih ne dira zbog nadležnosti. To je nedopustivo i to se više neće dešavati – naglasio je Vesić.

On je najavio da će rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe na Voždovcu početi 10. jula, i da će radovi trajati godinu dana. Kada je u pitanju rekonstrukcija Trga Slavija, Vesić je objasnio da bi u avgustu gradska Skupština trebala da usvoji plan rekonstrukcije, a da će tender za taj posao biti raspisan do kraja godine.

Najavio je i da bi u toku ove nedelje trabalo da budu potpisani prvi donatorski ugovori sa kompanijama koje su izrazile želju da pomognu u obnovi posle poplava. Vesić je rekao da se veliki broj kompanija interesuje za pomoć u obnovi obdaništa i domova kulture.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar