Beograd: Evo u kom delu grada možete pazariti jeftine nekretnine

Palilula je verovatno opština sa najvećim brojem stanova procenjenih na manje od 15.000 evra

Sa 368 evra po kvadratu jednosoban stan u Jabučkom Ritu mogao bi biti najjeftinija nekretnina u Beogradu, što je suprotnost elitnom stanu u neposrednoj blizini Spomenika knezu Mihailu koji je 2016. našao gazdu za ukupno 700.000 evra.

Iako najpovoljnija, ova ponuda i nije toliko loša, te uz 38 kvadrata stambenog prostora dolaze i podrum, garaža, bašta i internet – sve to za 14.000 evra. Stan je uknjižen i, po rečima prodavca, odmah useljiv.

- Naselja na periferiji grada kao što su Kotež, Krnjača, Altina i Kaluđerica imaju uobičajeno nižu cenu u odnosu na ostale delove Beograda. Povoljniji stanovi mogu da se nađu u Rakovici i na Karaburmi, u Zemun Polju i Borči- kažu iz agencije za prodaju nekretnina.

Za manje od 400 evra po kvadratu u ponudi se nalaze i brojne adaptirane garaže, kojima cenu skida i spratnost. Preuređena garaža u Borči, u koju su uvedeni i internet i kablovska, ceni se 11.500 evra za 29 kvadrata, dok u Zemun Polju slična nekretnina od 20 kvadrata vredi 13.000 evra.

- Adaptirane garaže kupuju ljudi čiji budžet nadmašuju i cene stanova u polusuterenu i suterenu. Garaže prilagođene za život su znatno jeftinije od stambenih prostora na spratovima ili potkrovljima.

U raznolikoj ponudi nekretnina svako će u Beogradu naći nešto za svoj ukus. Zanimljivo je to da će najbolje proći oni koji bi se odrekli svega osim lokacije, jer se u samom centru Zemuna nalazi jedna od najpovoljnijih nekretnina u celom gradu – dvorišni stan od 10 kvadrata po ceni od 8.000 evra, na 50 metara od glavne ulice i svih dešavanja.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar