Autoput Beograd – Ljig za dve godine

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić rekao je da će izgradnja deonice autoputa Beograd-južni Jadran, od Beograda do Ljiga biti završena u sledeće dve godine.

"Za ovu deonicu autoputa u dužini od 77 kilometara iz budžeta Srbije će biti utrošeno 100 miliona evra", izjavio je Mrkonjić. On je rekao da je projektna dokumentacija već uradjena, a 1. januara biće raspisan i tender za početak radova.
"Vlada Srbije je jednoglasno donela odluku da iduće godine krene realizacija autoputa od Beograda preko Ljiga, Čačka, Požege do Boljara", rekao je ministar Mrkoljnić.
"Iduće godine, 1. marta počećemo radove na deonici od Beograda ka Ljigu, to je odluka Vlade Srbije i u tom smislu želim da građani ovog kraja budu mirni i da najzad Ljig ne bude samo kuća na putu, već da autoput u Ljig dovede one ljude koji će ovde i ulagati. Radićemo sopstvenim parama a ako se pojave neki od partnera u toku gradnje, mi ćemo i sanjim ući u aranžman", naveo je on.
On je pohvalio napore opština od Beograda do Čačka, kroz čiju teritoriju autoput prolazi, jer su već obavile eksproprijaciju zemljišta.
U toku su pregovori sa Rusijom radi dobijanja kredita u iznosu od milijardu dolara, koji bi se upotrebili za infrastrukturu, pre svega za izgradnju beogradskog metroa, u iznosu od 500 miliona dolara, zatim podršku budžetu u iznosu od 300 miliona dolara, i potrebe železnice na Koridoru 10.
"Pretpostavljam da ćemo za vreme posete predsednika Medvedeva to i precizirati, da ćemo to staviti na papir i ozvaničiti", rekao je ministar Mrkonjić.
Ministarstvo infrastrukture će voditi računa da radove na izgradnji regionalnih puteva i autoputa dobiju, pre svega, domaća preduzeća.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar