Austrijski “Spar” zainteresovan da investira u Srbiju

Austrijska "Spar grupa" je, kako je najavio Predrag Bubalo, ministar trgovine i usluga, zainteresovana da investira u Srbiju i to ne samo u glavni grad nego i manje sredine koje nemaju razvijene trgovine većeg formata.

Ova kompanija će za početak graditi jedan šoping centar i nekoliko hipermarketa, a potom i druge objekte u većim gradovima Srbije. Uskoro se očekuje i dolazak delegacije "Spara" koja bi trebalo da registruje preduzeće u Srbiji i počne s pripremama.

Razgovori s predstavnicima ove austrijske kompanije počeli su pre nekoliko meseci, najpre prilikom posete delegacije Salcburga, a kasnije i nedavno u Beču kada je tamo boravio ministar Bubalo.

Prema njegovim rečima, ova kompanija je zainteresovana da investira odmah, a koliko će svoje namere sprovesti u delo i u kom roku zavisiće najviše od ažurnosti lokalnih samouprava na kojima je da obezbede lokacije i kasnije neophodnu papirologiju i dozvole za gradnju.

"Spar" je, inače, najveći lanac supermarketa u Austriji, gde ima oko 1.000 objekata, više od 500 ih posluje u Italiji i oko 280 u Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj i Hrvatskoj gde je zaposleno oko 25.000 ljudi.

A o ambicijama "Spara", ministar Bubalo je rekao da su spremni da ulažu odmah i da im je ovo tržište vrlo interesantno.

­ Kada bi danas obezbedili lokaciju, jedan veliki i moderan šoping centar mogu da izgrade za oko 18 meseci ­ izjavio je ministar trgovine i dodao da se manji trgovački centri grade u relativno kratkom roku.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar