Airport city: Grade se još dve zgrade

U Airport cityju na Novom Beogradu u toku je četvrta faza izgradnje, u okviru koje će biti izgrađene dve zgrade.

Svaka zgrada će imati po 15.000 metara kvadratnih, rekao je on i dodao da je jedna zgrada skoro završena.

airport-city

“Svaki dan ovde radi oko 200 radnika i to je zaista jedna lepa slika Beograda kakvog mi želimo”, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Ističući da je namera Grada Beograda da se u prestonici što više gradi, on je rekao da gradska vlast pokušava da svim investitorima pomogne da brzo dobiju građevinske dozvole kako bi se što više gradilo.

“Svaki metar kvadratni koji se izgradi znači više para za izgradnju nedostajuće infrastrukture u Beogradu, više para za naše građevinske kompanije koje rade poslove i više novih radnih mesta”, naveo je Vesić.

On je precizirao da u Airport cityju trenutno ima 110.000 metara kvadratnih, a kako je rečeno, to je prvi biznis park u Srbiji koji se po svom konceptu “grada u gradu” izdvojio kao najprestižniji projekat poslovnog prostora kod nas.

Vesić je rekao da je iz razgovora sa predstavnicima izraelske kompanije koja gradi Airport city Beograd saznao da je popunjenost tog prostora više od 95 odsto.

“To je zaista fascinantno…zaista smo zahvalni našim izraelskim partnerima koji su tu sa nama na tome što veruju u ovaj grad i što ulažu u njega”, dodao je gradski menadžer.

On je istakao da je izraelska kompanija koja gradi Airport city najveći investitor u Beogradu, kada je reč o nekretninama.

“Sama činjenica da nastavljaju da grade nove zgrade govori o tome da postoji tržište, a čim postoji tržište to znači da postoje strane i domaće kompanije koje žele da grade ovde što je dobar znak za našu ekonomiju i grad Beograd”, ocenio je Vesić.

Rekavši da je namera izraelskih partnera da Airport city ima duplo više kvadrata u odnosu na postojećih 110.000, Vesić je istakao da će im Grad Beograd, u skladu za zakonom, apsolutno pomoći u tome da na najbrži mogući način dobiju dozvole.

“Njihovo prisustvo u Beogradu jasno govori o tome da Beograd polako postaje ono što mi želimo, a to je da bude poslovni, kulturni i na neki način pravi centar Balkana”, podvukao je Vesić.

On je sa ponosom istakao da je Grad od stupanja na snagu novog Zakona o planiranju i izgradnji izdao građevinskih dozvola za više od pola miliona kvadrata.

“To je ono što nas čini ponosnim jer mi želimo da se ovaj grad gradi i da se razvija”, naglasio je gradski menadžer.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar