Pozitivno rešeno 69% zahteva za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola u 2016.

Za godinu dana od početka rada sistema za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola primljeno je 63.336 zahteva, a pozitivno je rešeno njih 69%, saopštila je Agencija za privredne registre (APR).

elektronsko_placanje_poreza

Od ukupnog broja primljenih zahteva, 59.946 ili 95% je već okončano. Preko ove platforme trenutno se sprovodi 27 procedura i postupaka u vezi sa izdavanjem elektronskih građevinskih dozvola, a zahteve obrađuje 7.200 odgovornih lica u okviru 1.200 institucija u čijoj je nadležnosti izdavanje različitih vrsta odobrenja i dozvola iz oblasti građevinarstva, navodi APR.

- S obzirom na to da je od ukupnog broja obrađenih zahteva čak 69% (41.518) rešeno pozitivno, može se zaključiti da je sistem za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola u potpunosti zaživeo, kako od strane državnih organa i institucija koje su, bez većih problema, prešle sa načina rada u papiru na rad u zaokruženom informacionom sistemu, tako i od strane korisnika koji su sa uspehom, za godinu dana, savladali sve tehničke izazove i prešli na elektronsko sprovođenje procedura i dostavljanje dokumenata isključivo u elektronskom obliku - navedeno je u saopštenju.

Centralnu evidenciju objedinjenih procedura izdavanja elektronskih građevinskih dozvola vodi Agencija za privredne registre, preko informacionog sistema, a u koordinaciji sa resornim Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar