Ubrzanje energetske efikasnosti u zgradama i moderne daljinske energije u Beogradu

Grad Beograd pokreće 31.10.2016. „Akcelerator energetske efikasnosti u zgradama“ i „lnicijativiu za daljinsku energiju u gradovima“. Ovaj projekat je pokrenut uz inicijativu Ujedinjenih nacija pod nazivom „Održiva energija za sve” („SE4AII“).

„Akcelerator energetske efikasnosti u zgradama“ predstavlja mrežu preduzeća i nevladinih organizacija koje su se obavezale na partnerstvo i saradnju sa donosiocima odluka kako bi pomogli ostvarivanje ciljeva grada u oblasti energetske efikasnosti u zgradama. Tokom narednih godinu dana, ovo partnerstvo ce uključiti zainteresovane strane na nivou grada, globalne „SE4AII“ partnere i preduzeća , kao i organizacije civilnog društva.

„lnicijativa za daljinsku energiju u gradovima“ predvođena Agencijom Ujedinjenih nacija za životnu sredinu, okuplja gradove, akademsku zajednicu, preduzeća i finansijske institucije u zajedničkoj težnji da ubrzaju modernizaciju daljinske energije. U naredne tri godine, Grad Beograd će, kao pilot grad u okviru ove inicijative, biti korisnik podrške kako bi se unapredili održivost i kvalitet sistema daljinske energije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar