52 m2 za 36.000 EUR: Počela prodaja stanova

Niška "Gradska stambena agencija" objavila je konkurs za prodaju i iznajmljivanje 56 socijalnih stanova izgrađenih u dve lamele u niškom naselju Duvaništu.

Kako je navedeno u konkursu, 18 stanova biće ponuđeno zakupcima po ceni od 1,2 evra po kvadratu, a 38 stanova biće prodato po ceni od 697,4 evra po kvadratu (sa uračunatim porezom na dodatu vrednost).

Stanovi u novoizgrađenim lamelama uglavnom su dvosobni i dvoiposobni, ali ima i trosobnih i jedan jednosoban stan.

Stanovi na prodaju su površine od 52 do 77 kvadrata, dok se u zakup daju stanovi površine od 40 do, takođe, 77 kvadrata.

Direktor Agencije Vladan Stojanović rekao je za Betu da će građani moći u narednih 30 dana da konkurišu za zakup i kupovinu stana.

Stojanović je kazao da su konkursom objavljenim u Narodnim novinama i na sajtu Agencije precizno određeni uslovi i konkursna dokumentacija, ali da zainteresovani mogu da pozovu Gradsku stambenu agenciju i dobiju i dodatne informacije.

On je podsetio da dve novoizgrađene lamele u Ulici Majakovskog imaju ukupno 70 stanova, ali da 14 stanova nije obuhvaćeno oglasom za prodaju i iznajmljivanje jer su namenjeni za rešavanje stambenog pitanja porodica koja su ostala bez kuća u klizištu u Mramoru.

Stojanović je rekao da će grad Niš ukupno 15 stanova u naselju u Duvaništu dati na korišćenje žiteljima Mramora.

Izgradnju 70 stanova u Ulici Majakovskog finansirali su grad Niš sa 156 mliona dinara i država sa 46 miliona dinara.

U ukupno šest lamela u naselju Duvaništu grad Niš je uz državnu pomoć do sada izgradio nešto više od 200 socijalnih stanova.

Prve dve lamele završene su 2011. godine, a u planu je da na istoj lokaciji budu izgrađene još dve.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar