Zrenjanin dobija poslovno-stambeni kompleks i supermarket

U Zrenjaninu, na placu srušene stare livnice preduzeća "Radijator", niče novi supermarket – "Idea Super", veliki maloprodajni objekat te kompanije na bruto površini od 2.100 kvadratnih metara. Od toga će prodajni prostor supermarketa zauzimati 1.400 kvadratnih metara, a predviđena je i izgradnja zasebnih lokala i parking prostora sa 130 mesta, objavljeno je na gradskom sajtu.

Na površini placa nešto većoj od jednog hektara neće biti podignut samo supermarket "Idea", već je u narednom periodu planirana i izgradnja stambenih objekata, što će ovaj deo Zrenjanina pretvoriti u savremenu poslovno-stambenu zonu.

Predstavnik investitora, firme "Braća Ilić" iz Bačke Palanke, Branislav Ilić, kaže da izgradnja objekta budućeg supermarketa napreduje planiranim tempom i očekuje da bude završena do kraja oktobra.

- Nakon toga, kompanija "Idea" će pristupiti unutrašnjem opremanju objekta i nadamo se da će do kraja novembra sve biti spremno za otvaranje maloprodajnog objekta. Na preostalom delu parcele, na oko 6.000 kvadratnih metara, planiramo da na proleće započnemo izgradnju stambenih jedinica, za koje je urađen i prihvaćen urbanistički projekat. Planiramo izgradnju osam do devet hiljada kvadrata stambenih jedinica, spratnosti P+3 – objašnjava Ilić.

On se zahvalio lokalnoj samoupravi na veoma korektnoj saradnji i razumevanju i izrazio očekivanja da će u Zrenjaninu nastaviti s investicijama.

- Ovo je još jedan od dokaza da je Zrenjanin grad sa perspektivom jer i ovako renomirani trgovinski lanci imaju želju da dođu u naš grad i ovde prepoznaju svoju šansu. Još me više raduje to što dolaze investitori zainteresovani da grade stambene objekte, da imaju velike planove za izgradnju stanova i očigledno Zrenjanin postaje interesantniji grad za različite vrste investiranja. Značajno je i što je na gradilištu angažovana zrenjaninska operativa, kao i što će u ovom objektu biti zaposleni naši sugrađani – naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar