Zgrada “Beobanke” za 4.000.000 evra

Grad Beograd ponovo oglasio prodaju dva objekta na Zelenom vencu, ali po nižoj ceni nego u prethodnom pokušaju.

Višespratnica iseljena 2002. godine, trebalo je da se u nju smesti Prekršajni sud

Zgrada od 13 spratova i objekat pored na pet nivoa, opet su u ponedeljak ponuđeni na "doboš". Ovog puta, cena je manja za oko 850.000 evra. Verovatno sa namerom, da ovaj pokušaj prodaje bude uspešan, za razliku od nekoliko prethodnih.

Umesto 4.841.495 evra, 8.301 kvadarat poslovnog prostora u samom centru grada košta 3.984.504 evra. Pravo učešća u postupku kupovine imaju sva fizička i pravna lica, koja do 8. juna dostave prijave, a visina ponuđene cene biće glavni kriterijum ko će biti budući vlasnik ovih zdanja.

Podsećamo, višespratnica "Beobanke" na Zelenom vencu iseljena je još 2002. godine, kada je banka otišla u stečaj. Od tada stoji potpuno prazna. Konačno, 2007. doneta je odluka da se ona dodeli Ministarstvu pravde, bilo je predviđeno da se na tom mestu nađu Prekršajni i Viši prekršajni sud, a dva sprata ustupljena Agenciji za borbu protiv korupcije. Za rekonstrukciju iz budžeta je izdvojeno oko 100 miliona dinara. Međutim, radovi su stali kada je, navodno, otkriveno da se u zidovima nalazi toksični azbestni cement. Čišćenje je obavila specijalizovana firma.

Kada je rešen problem azbesta, utvrđeno je da zgrada nema seizmička ukrućenja, kao i da odstupa od originalnog projekta iz šezdesetih godine, jer su naknadno dograđena dva montažna sprata. To je povećalo troškove rekonstrukcije, pa je Vlada Srbije, zgradu prenela na grad Beograd.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar