Za izbegla lica 12 građevinskih paketa i 20 stanova

Komesarijat za izbegla lica sa teritorije Hrvatske i Bosne i Hercegovine, za grad Užice opredelio je 12 građevinskih paketa i 20 stambenih jedinica. Na konkursu za dodelu sredstava za građevinski materijal prošlo je pet zahteva, a za preostalih sedam paketa raspisan je novi poziv. Što se tiče stanova, rang lista je utvrđena i čeka se raspisivanje tendera za izbor najpovoljnijeg ponuđača.

Na raspisanom konkursu za dodelu 12 građevinskih paketa izbeglim licima u prvom krugu prošlo je pet prijava, što se tiče stambenih jedinica čeka se tender.

„Imali smo raspisan tender za 12 paketa, javilo se pet, sada smo objavili ponovni poziv na sajtu grada Užica za preostalih sedam paketa. Videćemo koliko će biti ispravnih prijava, a u skladu sa tim donećemo odluku i to ćemo podeliti. Što se tiče stanova, predviđeno je 20 stambenih jedinica, čeka se samo Jedinica za upravljanje projektima, koja je nadležna da raspiše tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača. Što se tiče grada Užica odrađena je građevinska dozvola, urađena je i potvrda da je dozvola izvršna, kao i konačna rang lista kako bi mogli da raspišemo tender za nabavku građevinskog materijala“, rekao je član gradskog veća Vidoje Drndarević.

Vrednost građevinskih paketa je do 9 hiljada evra i odnosi se na izbegla lica sa teritorije Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Inače postojale su mogućnosti da pored građevinskih paketa i stanova, izbegla lica dobiju i montažne kuće kao i sredstva za nabavku seoskih kuća sa okućnicom ali nije bilo zainteresovanih.

Za iduću godinu, Drndarević kaže, da ima zainteresovanih izbeglih lica za još 10 stanova.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar