Uspešno poslovanje Građevinske direkcije Srbije

Građevinska direkcija Srbije je od svog osnivanja do danas izgradila oko 10 000 stanova na 150 lokacija, što je više od milion kvadratnih metara stambeno poslovnog prostora u ukupnoj vrednosti od milion evra. Vršila je stručni nadzor nad rekonstrukcijom, adaptacijom i sanacijom više od 150 sudskih jednica za potrebe Ministarstva pravde Republike Srbije, kao i više od 160 domova zdravlja obuhvaćenih Nacionalnim investicionim planom na teritoriji Srbije.

Stručni timovi Građevinske direkcije Srbije upravljaju izgradnjom stambeno-poslovnih objekata, graničnih prelaza u ime Vlade Republike Srbije, pri čemu je između ostalog završila radove prve faze proširenja kapaciteta graničnog prelaza Batrovci, u okviru koje je na ulasku u Srbiju iz Hrvatske izgrađen novi teretni terminal sa 28 parking mesta, a na izlasku iz Srbije nova traka za kamione na autoputu u dužini od 700 metara.

U svom dosadašnjem radu Građevinska direkcija Srbije je realizovala niz razvojnih i komercijalnih, građevinskih i investicionih projekata na čitavoj teritoriji Republike Srbije. Takođe je realizovala program obnove čitave zemlje, koji je uključio obnovu porušenih stambeno-poslovnih objekata, rekonstrukciju mostova putne i železničke infrastrukture a vršili su i stručni nadzor nad izgradnjom stambenih objekata na područjima zahvaćenim elementarnim nepogodama.

Nakon dva najveća projekta stanogradnje u poslednje tri decenije u Srbiji, naselja Stepa Stepanović na Voždovcu i Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu, ova godina značajna je zbog izgradnje naselja Zemunske kapije površine 130 000 kvadratnih metara, kao i zbog nastavka izgradnje na Sunčanoj strani u Novom Sadu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar