U Zrenjaninu: Sledi konkurs za krov nad glavom

Direktor Javnog preduzeća „Gradska stambena agencija” Laslo Fuks saopštio je da je u toku tehnički prijem za deset socijalnih stanova u Zrenjaninu, čiju gradnju je finansirala republička Agencija za stanovanje, i da bi taj posao trebalo da bude završen za petnaestak dana. Uz to, usvojena je i dugo očekivana Uredba Vlade Srbije kojom su utvrđeni kriterijumi za dodelu socijalnih stanova. Novoizgrađene stambene jedinice, inače, nalaze se u Ulici Franje Kluza, gde je lokalna samouprava obezbedila infrastrukturu.

-U toku tehničkog prijema već izgrađenih stanova uočeni su neki sitni nedostaci, ali ništa što je nerešivo, pa verujem da će za dve nedelje objekti dobiti upotrebnu dozvolu. Uz uredbu Vlade, time se stiču svi uslovi da Gradska uprava raspiše konkurs za zainteresovane, i da objekti ubrzo dobiju stanare - kaže Fuks.

On napominje da je izgrađeno deset stanova, površine od 40 do 54 kvadratna metra. Objekti su građeni po sistemu „ključ u ruke”. Za njihovu izgradnju Republika je izdvojila 30 miliona dinara, a Zrenjanin je obezbedio lokaciju i kompletnu infrastrukturu i priključke.

Po kriterijumima koje predviđa Uredba, ključni elementi za odabir stanara biće stambeni status, imovinsko stanje, zdravstveno stanje i invalidnost, kao i broj članova domaćinstva. Prednost će imati osobe sa invaliditetom, porodice sa više dece, lica preko 65 godina, deca bez roditeljskog staranja i samohrani roditelji.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar