Raspisan konkurs za socijalne stanove u Zrenjaninu

Nadzorni odbor Javnog preduzeća „Gradska stambena agencija” raspisao je konkurs za davanje u zakup socijalnih stanova u Zrenjaninu. Na konkursu mogu učestvovati građani koji nemaju u vlasništvu stan ili porodičnu kuću, čija lična ili primanja članova domaćinstva ne prelaze granice propisane Uredbom o uslovima i merilima za utvrđivanje prvenstva zakupaca stanova, i koji imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina, u neprekidnom trajanju od najmanje tri godine.

Ovi stanovi namenjeni su stambeno ugroženim invalidnim i licima sa telesnim oštećenjima, kao i porodicama sa više dece, osobama preko 65 godina starosti, deci bez roditeljskog staranja, samohranim roditeljima i ostalim građanima u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju. U zakup se izdaje ukupno deset socijalnih stanova, u Ulici Franje Kluza, pojedinačne površine između 39,65 i 56,59 kvadratnih metara.

„Gradska stambena agencija” će stanove davati u zakup na određeno vreme, na period od tri godine, uz mogućnost obnavljanja ugovornog odnosa, bez prava na otkup stana. Korisnik stana plaćaće mesečnu kiriju čiji iznos ne sme da prelazi 30 odsto njegovih i primanja članova njegovog domaćinstva, a koja će se kretati između 4.912 i 7.010 dinara. Zakupac je obavezan i da snosi troškove tekućeg održavanja stana i komunalnih usluga.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa na oglasnoj tabli „Gradske stambene agencije”, a dokumentaciju je potrebno dostaviti ovom preduzeću, na adresi Gimnazijska ulica 7. Obrazac prijave može se preuzeti u „Gradskoj stambenoj agenciji”, radnim danima od 8 do 14 časova, na pisarnici Gradske uprave Zrenjanina, šalter broj 8, i na internet stranici grada Zrenjanina. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 023/562-600.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar