Požurite, kvadrat vikendice, plus plac 300 EUR/m²

Beograđani i Novosađani, mogu da računaju da mogu da kupe vikend kuće u blizini već za oko 300 evra po kvadratu.

Kod vikendica je karakteristično i to da ih češće prodaje plac, gde može da se sadi voće ili da se na neki drugi način udovolji sebi, recimo, vikend roštiljanjem.

Za vikendicu na Avali 300 evra po kvadratu

Najpopularnija mesta za vikendice oko Beograda su Avala i Lipovica, pa najviše žitelja srpske prestonice nastoji da tamo sebi odvoji prostor. Beograđanin Srđan T. kaže da je rođen i odrastao u srcu grada, kod Vukovog spomenika, ali je u jednom trenutnu odlučio da se oženi i potpuno preseli u vikendicu u Lipovici.

“Mirno je, vazduh je čist. Jeste da sam tamo imao vikendicu, ali smo u nekoliko godina taj prostor sredili. Važno mi je i to što imamo veliko dvorište, pa smo postali vikend centar svim drugarima koji su ostali u gradu. Svakog vikenda je roštiljijada kod nas”, rekao je Srđan.

Istomišljenici mogu da razmisle i o vikendici na Avali, a ima i onih koji su zainteresovani za Grocku, gde se smatra da ima oko 8.000 vikendica.

Listajući kalkulator prosečnih troškova kvadratnog metra e, došli su do sledećeg pregleda cena. U Lipovici u proseku, kvadratni metar kuće košta 398 evra. To znači da za, veliku vikend kuću od 100 kvadrata, treba da izdvojite manje od 40.000 evra. A budući da je reč o vikendici, možete tražiti i one manje kvadrature.

U Grockoj je prosečna cena kvadrata 461 evro, a u Ritopeku 500 evra.

Na Kosmaju koji je izuzetno popularan i gde lako možete kupiti ili prodati vikendicu, jer interesovanja ima, kvadrat u proseku košta 395 evra.

Avala je takođe poželjno mesto za vikend kuću i, ako vam je to izbor, imajte na umu da kvadrat u proseku košta 316 evra.

U Novom Sadu tražena Fruška gora

Novosađani već važe za žitelje veoma mirnog grada, bez naročite buke, ali i oni koji to sebi mogu da priušte, vole da ulože u vikendicu. Tim pre što pored velikog dvorišta, oko vikend kuće je često i voćnjak, ili cveće, sve ono što zaposlen čovek želi da ima i da se time bavi u svoje slobodno vreme. A još ako je u sklopu i neki omanji vinograd...

Tako je popularna Fruška gora, gde je prosečna cena kvadrata 100 evra veća od kvadrata na Avali, pa je za Frušku goru u proseku potrebno odvojiti 426 evra po kvadratu. Među takozvanim vikendašima, Fruška gora važi za elitno mesto.

Popularno vikend naselje je i Sremska Kamenica, gde je za kvadrat potrebno odvojiti 707 evra, dok je prosečna cena kvadrata na Alibegovcu 423 evra.

Ne bi trebalo, kada je reč o vikendicama nikako izostaviti popularni Vrdnik. Vlasnici agencija za nekretnine u Rumi odmah navode da su na ovoj lokaciji kuće, ali pre svega vikendice veoma tražene. Zanimljiv je podatak i to da cene beleže priličan porast, naročito u poslednje dve, tri godine, ali ni to nije prepreka kupcima, ako im se nekretnina dopadne i ako je pronađu, jer su oni objekti nedaleko od samog centra banje uglavnom već rasprodati.

Pogledajte trenutnu ponudu

Gledajući ponudu možemo naići na vikendicu u Grockoj, koja košta 36.000 evra, a ima 60 kvadrata i 18 ari placa. U Lipovici je trenutno u ponudi vikendica od 35 kvadrata sa placom od 10 ari, a ukupna cena je 20.000 evra. Reč je o jednoiposobnoj kući, renoviranoj i prizemnoj, kako je naglašeno u oglasu.

Ako ste fan Kosmaja, trenutno je u ponudi vikendica od 80 kvadrata, ali nešto skuplja – od 50.000 evra. Kuća je na sprat, ima pet soba, a reč je novogradnji. Uz kuću, u cenu je uračunato i 30 ari placa.

Kada je reč o Novom Sadu, ponuda izgleda, primera radi, ovako. Vikend kuća na Alibegovcu od 100 kvadrata, četvorosobna, može da se pazari za 35.000 evra. Uz kuću ide i plac od više od 6 ari.

Vikendica u Sremskoj Kamenici, od 52 kvadrata, dvosobna, trenutno je u ponudi po ceni od 26.000 evra uz plac od 30 ari.

Primera radi, u ponudi je i vikendica na Kamenjaru, spratna, stara gradnja, a grejanje je na TA peć. Ova vikendica ima tri sobe, ukupno 60 kvadrata, terasu, podrum, a za sve to potrebno je odvojiti 35.000 evra.

Ako vam je 35.000 evra i dalje skupo, možete pazariti i vikendicu za 15.000 evra, a trenutno je takva u ponudi na Alibegovcu. Reč je o dvosobnoj vikendici, od 45 kvadrata, uz koju ide i 10 ari placa.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar