Povratak bidea na velika vrata

Ogromna ogledala, zelenilo, okrugli oblici i veliki povratak bidea - najnoviji su trendovi u uređenju kupatila.

grupa-135

U kupatila se sve češće unose detalji i delovi nameštaja iz dnevne sobe koji ovaj prostor čine lepim i ugodnim. Pored stolica i fotelja, polica i komoda, u kupatilo sve više stiže i cveće. Zelenilo čini da prostor deluje čisto, svetlo, pozitivno.

Prilikom uređenja kupatila treba odabrati stil - moderan ili vintidž. Ukoliko se odabere moderan, sve treba da bude što jednostavnije, ivice oštre, boja bela a monotoniju razbija jedino saksija sa zelenim cvećem. U kupatilu koje ima malo prirodne svetlosti najbolje će uspevati paprat ili orhideje kojima prija vlaga. Za ona koja nemaju prozor treba odabrati veštačko cveće čija je izrada dovedena do savršenstva. Saksije moraju da budu što jednostavnije, po mogućnosti bele.

Ogledala su nezaobilazan detalj, a ovo je, definitivno, godina ogledala. Moderna kupatila treba da čitav zid, od plafona do poda, pokriju ogledalom, a rustična da imaju po nekoliko ogledala sa zanimljivim ramovima. Ogledala prostor čine većim, pa se pribegava postavljanju na dva suprotna zida.

Najveći “pobednik” u kupatilu je, ipak, bide. Ovaj zaboravljeni deo sanitarija koji je prilikom renoviranja poslednjih decenija sistematski izbacivan kao suvišan, ponovo se vraća na velika vrata. Naime, svojevremeno je bide bio najveći dokaz da je neko uspešan i da otuda ima i veliko, “kraljevsko” kupatilo. Bide je bio u modi sedamdesetih godina 20. veka i važio je za izuzetno higijenski i sofisticiran deo kupatila. Bilo je nezamislivo da hotel sa tri zvezdice nema bide. Vremenom su se u Americi setili da je bolje ugraditi tuš pored ve-ce šolje, nego bide, pa su svi počeli da ga izbacuju.

Dizajneri novim oblicima i fantastičnim izgledom ponovo vraćaju bide, jer je veoma praktičan za moderno vreme u kojem svi žure. Pošto mnoga kupatila imaju dovoljno prostora za bide, a njegova kupovina i ugradnja ne košta više od 100 evra, i sami možete da budute u trendu i ugradite ovu korisnu sanitariju.

SVE OKRUGLO

Sve su popularnije okrugle forme, pa su u trendu takvi lavaboi i naročito kade. Posle decenije tuš kabina i kada zidanih od pločica, ponovo su moderne lepe okrugle kade, neozidane.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar