Policajcima pravo da kupe jeftinije stanove

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je šetorici policajaca odluke o ostvarenju prava na kupovinu stanova po povoljnim uslovima.

Stefanović je rekao da ministarstvo namerava da u saradnji sa lokalnim samupravama i drugim državnim institucijama, ali i oslanjajući se na sopstvena sredstva da pomognemo što većem broju policijskih službenika da reše stambeno pitanje.

Ministar je rekao da će policajci otplaćivati stanove u narednih 20 godina, sa kamatom od 0,5 odsto, a da će ih platiti jeftinije od tržišne cene.

Stefanović je konstatovao da je "prošlo zlatno vreme besplatne podele stanova" i dodao da je 2013. godine i ove godine podeljeno je 59 odluka o ostvarivanju prava na stanove, iako bi on želeo da ih bude na stotine i hiljade.

Naveo je da su dobitnici prava za kupovinu stanova po povoljnim uslovima morali da se prijave na konkurs i naglasio da je reč o ljudima koji obavljaju najteže i najsloženije poslove u policiji.

Pripadnik Policijske Uprave Novi Sad Saša Barać zahvalio je Stefanoviću i MUP-u, i rekao da je uveren da će dobitnici prava na stanove od danas biti motivisaniji za obavljanje svojih zadataka.

Stefanović je najavio i da bi do kraja godine policajci trebalo da dobiju veći deo neophodne opreme, a ostatak naredne godine.

Dodao je i da će se 2015. godine ranije početi nabavka za uniforme i druge opreme.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar