Počela izgradnja stanova za mlade naučnike

Jedinica za upravljanje projektom pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavila je početak radova na izgradnji stanova za mlade istraživače u Kragujevcu.

Stanovi za mlade istraživače Univerziteta u Kragujevcu grade se na lokaciji površine 4626 m2, u ulici Dimitrija Tucovića 3, iznad “Plaze”. Kako je ranije najavljeno, ukupna površina stanova je 10.000 kvadratnih metara, po strukturi biće ih najviše od 45 kvadratnih metara, zatim od 55, kao i mali procenat od 72 kvadrata, za naučno-bračne parove.

Nakon što je Gradska uprava za prostorno planiranje, izgradnju i zaštitu životne sredine, Odeljenje za prostorno planiranje grada Kragujevca, izdala lokacijsku dozvolu i završena izrada idejnog rešenja i glavnog projekta, dobijena je građevinska dozvola, pa su počeli pripremni radovi, odnosno faza iskopa, navode u JUP-u.

Podsetimo, stanovi su namenjeni mladim naučnicima sa kragujevačkog Univerziteta, ali i stranim stručnjacima koji će raditi u Centru za matične ćelije.

U pitanju su dve lamele (L1 i L2), koje će imati dve podrumske etaže, prizemlje i šest spratova, sa ukupno 210 stanova (100 jednosobnih, 70 jednoiposobnih i 40 trosobnih).

Završetak radova planiran je za sredinu avgusta 2015. godine.

Kako je ranije objavljeno, za izradu glavnog projekta i izvođenje radova zadužena je firma “Banković” iz Crne Trave. Ugovor o izradi glavnog projekta i izvođenju radova, “Banković” i “JUP Istraživanje i razvoj” potpisan je 19. maja 2014. godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar