Osmospratnica u Novom Sadu biće završena posle 26 godina – Useljavanje stanara početkom 2018.

Osmospratnica u Ulici Alekse Šantića 59 u Novom Sadu, čija je gradnja počela 1991, trebalo bi da bude završena do kraja ove godine.

Kako je gradilištepotvrđeno u preduzeću In stan gradnja, zgrada je legalizovana, a pošto je ova firma potpisala sporazum sa prvobitnim investitorom, firmom Stambena zadruga Rafinerija, sada je preuzela završetak izgradnje.

U In stan gradnji navode da su procene sa gradilišta da će biti potrebno od šest do osam meseci da se završi izgradnja. Trenutno se uklanja šut, smeće i sve što se tokom protekle dve decenije nakupilo u zgradi i oko nje, a biće potrebno ukloniti i deo instalacija koje su propale usled uticaja vremena.

Nadaju se da će do početka 2018. godine ova zgrada biti završena i useljena.

Inače, u katastru se može videti da je ovo preduzeće postalo vlasnik dva poslovna prostora u zgradi od preko 500 kvadrata, a da se većina stanova i dalje vodi kao vlasništvo Stambene zadruge Rafinerija.

Podsetimo, o sudbini ovog novosadskog gradilišta poslednji put se govorilo pre dve godine, kada je čak i pokrajinski ombudsman reagovao, jer je zgrada bila ocenjena kao opasna po okolinu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar