Moderni zidovi od cigle

Ako ste odlučili da nešto promenite u stanu ili kući, a imate zidove od pune cigle, jednostavno skinite malter, metalnim četkama očistite fuge i imaćete fantastičan novi enterijer. Cigle potom treba da obradite različim završnim premazima (bezbojnim ili lakom u boji) i preobražaj je gotov.

Na zidovima će biti vidljive sve moguće nepravilnosti, način zidanja iz prošlosti, ali to prostoriji daje dodatnu čar. Ako je reč o novijem stanu, građenim modernijim materijalima, postojeće zidove treba obložiti naknadno kupljenim ciglama. Najbolje je da nabavite stare pune cigle (očišćene) na nekom stovarištu, ali ako do njih ne možete da dođete, nabavite veštačke.

Sa zida koji hoćete da obložite valja ostrugati staru boju i kvalitetno impregnirati podlogu ili zidove armirati staklenom mrežicom.

Pripremljeni zid treba obložiti starim ciglama. Najčešće se zida kao zid od pola cigle tako da donji red počne punom ciglom, a sledeći sa pola cigle. Kao vezivno sredstvo najčešće se upotrebljava malter u koji je umešan i cement.

Kada ozidate cigle, po potrebi ih premažete lakom, bezbojnim ili u boji ili nekim drugim premazima. Veštačke cigle se lepe specijalnim lepkom na pripremljenu podlogu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar