Kuhinjski šank, praktičan i upečatljiv

Ako vam je dosadila klasična kuhinja, razmislite o ugradnji kuhinjskog šanka i time ćete dobiti modernu kuhinju i veoma praktičan dodatak. Kuhinjski šank je praktičan za domaćice, jer može služiti kao deo radne površine, ali i može zameniti sto za ručavanje, naročito ako imate mali stan.

sank-u-kuhinji

Ovaj kuhinjski deo može da se izradi po meri, kako bi se savršeno uklopio u vaš prostor, a tom prilikom trebalo bi da vodite računa o nekoliko stvari.

Prvo, ako vam je želja polukružni šank, trebalo bi da imate veću kuhinju. Za manje kuhinje nije preporučljiv, jer “guši” prostor. Potrebno je da prolaz pored šanka bude nešto manji od jednog metra, pod uslovom da na toj strani nema stolice. Ako ima, planirajte dodatni prostor.

Primera radi, ako želite da postavite dve stolice uz šank, potrebno je da dužina šanka bude bar 1,2 metra, dok je kuhinjski šank prosečno visok oko jedan metar, odnosno nešto viši od visine kuhinjske radne površine.
Šankovi za kuhinje rade se od različitih materijala, a poznavaoci preporučuju da ih naručite u istom onom materijalu u kojem je urađena i vaša kuhinja, odnosno radna ploča. Obično je to kamen ili drvo, medijapan ili iverica, dok se metal ne preporučuje.

Kuhinjski šankovi mogu da se kupe ili da se poruči izrada po meri. Kada je reč o izradi, cena je po dogovoru, jer zavisi od odabranih materijala. Za kupovinu šanka, bilo da je reč o polovnom ili novom, potrebno je od 200 do oko 1.000 evra, zavisno od materija i veličine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar