Kompanija Čelebić gradi stambeni kompleks vredan 30 mil EUR – Projekat City kej spušta Podgoricu na reku

Crnogorska prestonica bi u narednom periodu mogla da dobije luksuzni stambeni kompleks vredan 30 mil EUR. Podgorička kompanija Čelebić, naime, očekuje skoro dobijanje građevinske dozvole i planira da odmah nakon toga počne gradnju projekta City kej, u naselju Zagorič.

Budući kvart je obuhvataće tri komforne zgrade. Kako u kompaniji Čelebić navode za portal eKapija, očekuje se da prva zgrada bude gotova u roku od 15 meseci.

Prema podacima sa sajta projekta City kej, u tri zgrade - koje će imati 7, 8 i 9 spratova, biće ukupno izgrađeno 408 stanova - od garsonjera do trosobnih. Kupcima će biti ponuđeni i poslovni prostori različitih kvadratura.

U kompaniji Čelebić kažu da će, između ostalog, u izgradnji biti korišćeni fasadni termoizolacioni sistemi Sto, Ceresit i Bekament, kamen Traventino Romano Clasico i Visočica, liftovi švajcarske kompanije Schindler...

Zidovi će biti od giter blokova. Stanovi će biti opremljeni Tarkett parketom, keramičkim pločicama proizvođača Atlas Concorde, Marazzi i Porcelanosa, Cooplegno stolarijom i sanitarijama kompanije Mondiala, koja pripada renomiranoj nemačkoj firmi Vileroy&Boch.

Kada je reč o klimatizaciji u stanu, u zavisnosti od veličine jedinice, kao i ličnog zahteva kupca, postoji mogućnost postavljanja instalacija za multi-split sistem za klimatizaciju ili ugradnju jedne standardne klime u dnevnom boravku.

Uređenje priobalja spušta Podgoricu na vodu

City kej je lociran tako da su škola, vrtić, gimnazija, Pravni i Ekonomski fakultet, stadion, hitna pomoć i centar grada nadomak ruke, baš kao i šetališta i zeleni pojas do Morače.

Cilj kompanije Čelebić je, objašnjavaju, da se u narednom periodu, brižljivim planiranjem, City kej razvije u novu atraktivnu lokaciju za kupce, koji nameravaju da žive u urbanom jezgru grada, a u svakodnevnom kontaktu sa prirodom.

Upravo zato je, osim stambenih zgrada, planiran i kej iznad jednog od simbola Podgorice - reke Morače.

- Vizija kojom se vodimo u narednom periodu jeste da kupcima, u neposrednoj okolini lokacije koju biraju za budući život, obezbedimo svakodnevni boravak u prirodi i rekreaciju na svežem vazduhu i otvorenom prostoru. Kupovinom nekretnine u City keju, zapravo birate da ćete pešačkom stazom za par minuta biti na brdu Gorica, ili da ćete se u nekoliko koraka spustiti do keja - kaže za eKapiju PR menadžerka kompanije Čelebić Maja Krstajić Radoman.

Na keju je planiran prostor za odmaranje sa klupama i kaskadnim stepeništem pogodnim za sedenje, dečije igralište ili kafić.

- Morača je jedan od važnijih simbola Podgorice. Stariji stanovnici glavnog grada sa setom se prisećaju dana kada se mnogo vremena provodilo na obalama Morače i Ribnice. Vremenom su napuštene, i samo retki imaju povoda da borave na obali ili zaplove rekama. Mi u Čelebić kompaniji želimo da stanovnike Podgorice vratimo na obalu, izgradimo šetališta i zeleni pojas do Morače i tako istaknemo ono što je najlepše u gradu. - objašnjava Maja Krstajić Radoman.

U kompaniji Čelebić, koja je u Podgorici već izgradila kompleks City kvart od 15 stambenih zgrada vredan 120 mil EUR, se nadaju da će ovaj City kej biti početak nove ere razvoja glavnog grada Crne Gore, uz obalu reke koja simboliše prestonicu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar