Banke prodaju stanove, tržne centre

Stanovi, vile, magacini, hoteli, robne kuće, hipermarketi, pa čak i tržni centri nalaze se na podužem spisku objekata koje su banke objavile na prodaju.

A spisak nekretnina koje dospevaju na doboš, pošto hipoteke stignu na naplatu, sve je duži iz dana u dan.

Prema pisanju Večernjih novosti, jedna skadarlijska lepotica, zgrada u vlasništvu Srpske banke, uskoro bi mogla da dobije novog vlasnika. Iako je oglašena za prodaju tek u novembru prošle godine, za nju će biti isplaćena procenjena vrednost od čak 4.961.614 evra.

Godinu dana svog kupca čekala je i robna kuća "Beteks" na Banovom brdu, koja je prodata još uvek misterioznom vlasniku, ali i po ceni koja je nepoznata za javnost.

Njoj se po "stažu" na oglasnoj tabli OTP banke primakao i bivši hrvatski hipermarket "Pevec" na Pančevačkom putu u Krnjači. Nažalost, objekat u koji je uloženo 40 miliona evra za izgradnju i opremanje još 2008. godine, spao je na "svega" 11 milona evra, koliko je procenjena trenutna vrednost. U redu za novog vlasnika stao je i tržni centar "Point" u Kaluđerici, koji Erste banka ceni 5,4 miliona evra.

Na tržište su stigli i novi poslovni kvadrati. Sa stečajem Univerzal banke, na doboš su dospeli magacinski poslovni prostori u Luci Beograd od 5.774 kvadrata i to po početnoj ceni od čak 2.981.250 evra. Na licitaciji naći će se i zgrada od svega 949 kvadratnih metara u Francuskoj ulici, ali za ne manje od 2.018.591 evra! Na aukciji, koja se završava slanjem ponuda najkasnije do 13. marta, ponudiće potencijalnim kupcima i susedne poslovne prostore u Dobračinoj, s tim što je jedan od 719 kvadrata procenjen na 1.916.118 evra, dok je za drugi početna cena 1.388.106.

Ni nekadašnji auto-centar "Voždovac" u Vojvode Stepe nije se spasao stečaja, pa će budući vlasnik morati da odreši kesu za 866.500 evra da ga otkupi od Srpske banke. U njenom katalogu nepokretnosti za prodaju našao se i poslovni kompleks auto-kuće u Lazarevcu po tržišnoj vrednosti od 1.610.558 evra, dok Zberbanka prodaje dva hektara u Ostružnici, sa 9.419 kvadrata poslovnih objekata po ceni od 2.877.168 evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar