Izdavanje građevinskih dozvola biće skraćeno na 60 dana

Vlada Srbije će u narednom periodu realizovati veliki broj projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture i novim Zakonom o planiranju i izgradnji skratiti izdavanje građevinskih dozvola sa 170 na 60 dana.

Uvođenje elektronskog registra i sistema izdavanja dozvola, smanjenje broja institucija uključenih u proces izdavanja, skraćivanje rokova u kome institucije moraju da se izjasne i otklanjanje ostalih "uskih grla" i uvođenje kancelarije za brze odgovore trebalo bi, prema planovima nove vlade, da saseče birokratiju i korupciju koje karakterišu domaći gradjevinski sektor.

U ekspozeu premijera Aleksandra Vučića, koji je izložen u parlamentu, za izdavanje gađevinskih dozvola biće potrebno 60 dana, što bi bilo ispod proseka za evropske zemlje.

To će omogućiti građevinskom sektoru da konačno doprinese srpskoj ekonomiji i izvede zemlju iz recesije, ali i poboljša poziciju Srbije na globalnom indeksu konkurentnosti. Vlada najveće pomake očekuje u oblasti saobraćaja, infrastrukturnih projekata i građevinarstva.

Prema ekspozeu premijera, suština našeg problema je što ne možemo više ništa da gradimo uzimajući kredite, a sve zbog visine javnog duga i katastrofalne neodgovornosti naših vlasti iz 2008. godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar