Više kvadrata za manje para

Prodavci velikih stanova znatno snizili cene. Kvadratni metar u prostranom dupleksu na Banjici košta 1.250 evra.

Istina je da se stanovi ne prodaju kao ranije, ali, ipak nešto se pokreće na bolje. Na primer, zainteresovani za veće stanove imaju mogućnost da kupe prostor kakav im odgovara po znatno povoljnijim cenama, kako piše Politika.

­ Vlasnici većih stanova su znatno korigovali cene. Konkretno na Banjici gde su stanovi veoma kvalitetno građeni osamdesetih godina, kada se nije štedelo ni na prostoru, ni na materijalu, može se kupiti dupleks od 120 kvadrata po ceni od 1.250 evra po kvadratu ­ kaže menadžerka jedne od beogradskih agencija. ­ U istom naselju prodaje se i stan od 92 kvadrata, a za njega treba platiti 1.600 evra po kvadratnom metru. Što je veći stan veća su i sniženja. Stanovi preko sto kvadrata su osetno jeftiniji. Konkretno naselje Banjica ima odličnu infrastrukturu. Ima obdanište, školu, pijacu i tržni centar, dakle sve što je potrebno za bolji kvalitet života i zato je pogodno za porodice sa decom. Isto se odnosi i na naselje Cerak gde su, takođe odlični i veoma funkcionalni stanovi sa dobrim rasporedom i velikim terasama. Onaj ko želi da kupi veći sta, a raspolaže sa određenom sumom novca, ne treba da čeka i razmišlja. Cene su stvarno snižene. Ako nedostaje deset ili 20.000 hiljada evra, može se uzeti kredit od banke. Neki možda, mogu da se odreknu automobila u korist životnog prostora. Pojeftinili su i stanovi na višim spratovima. Neko kome je bitno da ima više soba neće obraćati pažnju na visinu. Uostalom, u mnogim zemljama je privilegija ako se iz stana pruža lep pogled, odnosno vidi veći deo grada.

Da se tržište nekretnina pokreće u pozitivnom smeru potvrđuju iskustva agencije Panorama.

­ Ljudi se javljaju sa konkretnim zahtevima. Traže da im za sumu novca kojom raspolažu nađemo odgovarajući stan. Prodavci, se takođe, obraćaju sa zahtevom da im dovedemo ozbiljnog kupca. I prodavci i kupci su spremni da u određenim granicama koriguju svoje ponude. Prvi put kad nam se obraćaju i ne pominju cenu kvadrata. Naravno, ona je bitna, ali se sa njom ne kalkuliše, u smislu bolje je da sačekamo. Očigledno je da su shvatili da svoje potrebe treba da rešavaju, a ne da odlažu, naravno, ukoliko imaju mogućnosti. Tačno je da su cene većih stanova niže, posebno na periferiji. U Mirijevu, na Karaburmi ili na Petlovom brdu mogu da se kupe kvalitetni stanovi po povoljnijim cenama. Novina je da u ponudi ima dobrih stanova u Savskoj i u Gavrila Principa gde su cene kvadrata, takođe, niže u odnosu na raniji period. Pojeftinili su i kvadrati u nekim novobeogradskim blokovima. Ako nekome treba veći životni prostor, može da pogleda ponudu i izabere ono što mu najviše odgovara ­ ističe Rada Stanković, vlasnice agencije i član Upravnog odbora NUPS­a (Nacionalno udruženje posrednika za poboljšanje kvaliteta u prometu nepokretnosti).

Bračni parovi sa decom kojima treba veći stan koji u blizini ima obdaniše, školu i hipermarket mogu da kupe stanove pod povoljnijim uslovima na udaljenijim lokacijama koje su saobraćano dobro povezane sa centrom, a imaju i veće zelene površine koje su toliko potrebne svima, najviše mališanima.

­ Trenutno u ponudi imamo odličan stan u novobeogradskom bloku 44. Cena kvadratnog metra je 1.750 evra . U Novom Beogradu, tačnije u blokovima, ali i oko Fontane i starog Merkatora, pojeftinili su stanovi koji imaju više od 80 kvadratnih metara. Oni koji žele da kupe stan imaju dobar izbor i povoljnije cene ­ kaže Mirjana Rusić direktorka prodaje u agenciji San Marko.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar