Počinje gradnja stanova za izbeglice i siromašne

Do kraja meseca u Šapcu počinje izgradnja stanova za izbeglice i socijalno ugrožene porodice. Projekat finansira Evropska unija, a koštaće 202.000 evra. Na tender za izbor izvođača radova stiglo je 13 ponuda, a među njima su četiri šabačke firme

Zgrada će biti izgrađena u okviru Regulacionog plana „Kamičak 2" i „Kamenjak 1", na parceli koja se nalazi između muslimanskog i pravoslavnog groblja. Imaće 472 kvadratna metra stambenog i 93 kvadrata otvorenog i pomoćnog prostora.

- U 12 delimično opremljenih stanova, prosečne veličine 38 kvadrata, smestiće se deset izbegličkih porodica i dve porodice iz socijalno ugroženog dela stanovništva. Plan je da objekat bude završen do kraja juna ove godine, a izbor stanara biraće komisija u čijem sastavu su predstavnici grada Šapca, Komesarijata za izbeglice, Međunarodne organizacije za izbeglice, Centra za socijalni rad i UNHCR-a. Ovi stanovi neće moći da se otkupe ni da se nasleđuju - rekla je Branka Davidović, direktorka Centra za socijalni rad.

Prema podacima iz januara ove godine, na teritoriji grada Šapca ima oko 1.700 izbeglica i 376 interno raseljenih. U kolektivnom centru u selu Varna kod Šapca smeštene su 93 osobe, koje će imati prioritet za dobijanje stana u novom objektu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar