Stanovi u kompleksu Stepa Stepanović uskoro u prodaji

Prodaja stanova na lokaciji nekadašnje kasarne Stepa Stepanović (bivši „4. juli”) na Voždovcu kod Trošarine počeće do kraja godine, a cena kvadrata sigurno neće biti veća od 1.290 evra (bez PDV-a)...

Kako su za „24 sata“ potvrdili u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, vrlo je moguće da će cena kvadrata biti i niža od 1.290 evra.

Gradilište će biti otvoreno do kraja avgusta, a do kraja ovog meseca treba da dobijemo lokacijsku dozvolu. Naš dinamički plan je da izgradnja traje godinu i po do dve. Prodaja stanova počeće do kraja ove godine, a moći će da ih kupi svako ko to bude želeo, a prodavaće ih Građevinska direkcija Srbije - kaže za „24 sata“ Nemanja Komazec, državni sekretar u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja.
Svi zainteresovani građani moći će da kupe stanove kreditom svih vrsta, uključujući i subvencionisane, gotovinom, ali neće moći da se kupe na lizing. U ponudi će biti stanovi svih struktura, od garsonjera do najviše 70 kvadratnih metara, a plan je da se prvi stanari usele u decembru iduće godine.
Građani koji su zainteresovani da pogledaju urbanistički projekat ovog stambeno-poslovnog kompleksa to mogu da urade u zgradi Gradske uprave (27. marta 43-45 u suterenu) svakog radnog dana od 9 do 15 sati.
S obzirom na to da će biti izgrađeno 526.000 kvadratnih metara, izgradnja stanova obavljaće se fazno, a ovaj veliki posao biće organizovan po novom Zakonu o pomoći građevinskoj industriji, što znači da će domaća preduzeća moći da dobiju posao. Za građevinski materijal biće korišćeno minimum 70 odsto materijala proizvedenog u Srbiji.
Procena je da će u kompleksu krov nad glavom naći oko 20.000 građana. Kompleks je podeljen na sedam stambenih blokova, a skoro svaku zgradu od druge deli zelenilo. Kompleks će imati i dve škole, dva vrtića, poslovni prostor, ambulantu, tržni centar, rekreativni centar, a biće uređena i pešačka zona, kao i igrališta za najmlađe. Grad je obezbedio infrastrukturu, a Vojska Srbije će na ime ustupljenog zemljišta dobiti određeni broj stanova. M. Bulatović.

Kopleks u brojkama
526.000 kvadrata
20.720 kvadrata poslovni prostor
5.367 stanova
70 kvadrata najveći stanovi
27 stambenih zgrada
16 meseci za izgradnju

Kalkulacija kredita za stan od 50 kvadrata
- Cena po metru kvadratnom:     1.290 evra
- Kupoprodajna cena:     64.500 evra
- Sopstveno učešće     (5%): 3.225 evra
- Rok otplate:     30 godina
- Rata kredita do oktobra 2012:     do 90 evra
- Rata kredita posle oktobra 2012:     300 evra
- Rata kredita u poslednjih 5 godina:     220 evra
Izvor: Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

12 komentara na “Stanovi u kompleksu Stepa Stepanović uskoro u prodaji”

  1. dragica tesic says:

    da li moze da se kupi stan na kredit s tim da se da ucesce od oko 30.hilj.evra, a ostatak na kredit od 30 g. ili neki kraci rok i kome se obratiti

  2. Gordana says:

    Postovani,
    Imam sina koji radi i zivi u Beogradu.Jos nije za stalno zaposlen a zivi kao podstanar. Ja zivim u inostranstvu pa bi Vas zamolila da mi objasnite kakva mogucnost postoji da bi mogli kupiti stan od Vas? Hvala.

  3. mira says:

    da li ima garsonjera i koliko kostaju za gotovinu sa pdv.

  4. Vesna says:

    Postovani,

    zanimaju me garsonjere,koliko kvadrata imaju i koja je cena?

    Unapred hvala

  5. BULATOVIC RANKO says:

    Htio bih da kupim stan kod vas u ovom naselju pa me interesuje kakvi su uslovi kupovine za drzavljane Crne Gore. Stan bih kupio za sina koji studira u Beogradu. Stan bih kupio tako sto bih 50%uplatio odmah a ostatak preko kredita nekih od banaka . Zanima me koje su to banke koje daju kreditnu podrsku i mogu li to biti banke iz Crne Gore.
    Mozeli ostatak biti na lizing uz otplatu od nekih 10 god.
    Molim VAS odgovor.

  6. Milos says:

    Poštovani Ranko,

    Na sajtu gradjevinske direkcije Srbije su navedeni uslovi pri kupovini stana u stambeno-poslovnom naselju “Stepa Stepanović” – Beograd.

    Tu imate i spisak banaka koje daju subvencionisane kredite, ali cete naravno o uslovima za dobijanje kredita morati da se informisite kod izabrane banke, ili na njihovom sajtu

  7. R Radovanovic says:

    postovani kupiobi stan lokal u vsem naselju za gotovinu no koliko vidim cene su visoke u odnosu na ostale ponude po gradu dali je moguca neka povoljnija ponuda. Radovanovic

  8. Milos says:

    Gospodine Radovanovicu, mi ne prodajemo stanove. Savetujem Vam da se obratite gradjevinskoj direkciji Srbije ili stupite u kontakt sa jednim od investitora. Na kraju krajeva nije lose i da se prosetate do naselja pa da se tamo direktno informisete.

  9. dragan says:

    Dali imate jednoiposobnih stanova za prodaju i koja je lokacija i cijena za keš kupac

  10. Milos says:

    Poštovani Dragane,

    Mi se još uvek ne bavimo prodajom nekretnine. Predlažem da pogledate u našoj bazi oglasa, i možda nadjete nešto što Vama odgovara ili se obradite gradjevinskoj direkciji Srbije koja je jedan od izvođača radova na ovom objektu.

  11. Ana says:

    Molim Vas da mi kazete imate li zavrsene stanove od 50m2 i koja je cena za gotovinu

  12. milos says:

    Poštovana Ana,

    Mi se još uvek ne bavimo prodajom nekretnine. Predlažem da pogledate u našoj bazi oglasa, i možda nadjete nešto što Vama odgovara ili se obradite gradjevinskoj direkciji Srbije koja je jedan od izvođača radova na ovom objektu.

Ostavi komentar