Kvadrat jeftiniji od 1.290 evra

Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa “Stepa Stepanović” na lokaciji bivše kasarne “4. juli” u Beogradu počinje u avgustu, najavili su u utorak ministri Oliver Dulić i Dragan Šutanovac. Biće to moderno naselje sa više od 5.000 stanova na površini od 42 hektara. Stambeni kompleks imaće i niz pratećih sadržaja - školu, četiri obdaništa, dom zdravlja, rekreativni i tržni centar, pešačke zone, garaže, parkinge... Cena kvadrata, kako kaže Dragan Grujić, direktor Građevinske direkcije Srbije, biće niža od 1.290 evra bez PDV.

Ministarstvo odbrane ustupilo je Građevinskoj direkciji ovu lokaciju, a za uzvrat je dobilo 21 odsto stambene površine, ili oko 52.000 kvadratnih metara, vrednosti 75 miliona evra. Slična razmena sa Građevinskom direkcijom, kako je najavio Šutanovac, može da se uradi i u Novom Sadu i Nišu. Vojska Srbije će, po principu razmene, do kraja godine dobiti 500 stanova. Za lokaciju “Jugovićevo” u Novom Sadu već je raspisan tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za projektovanje oko 400 stanova.
- U toku godine, po Vladinom programu, počeće izgradnja više od 500.000 kvadratnih metara stanova, u projektima obezbeđenim sporazumima sa bankama i građevinskom operativom - kaže Dulić.
- Osim Beograda, postoji veliko interesovanje investitora i u drugim gradovima.

PARCELA 220 MILIONA EVRA
Vrednost građevinskih radova na lokaciji bivše kasarne “4. juli” iznosi 220 miliona evra. Zidaće se stanovi površine od 30 do 75 kvadrata. Prvi stanari useliće se krajem naredne godine. Zainteresovani građani moći će da kupe stanove na ovoj atraktivnoj beogradskoj lokaciji, gotovinom ili putem kredita, uključujući i one zajmove, koje subvencioniše država. Stanovi neće moći da se kupe na lizing.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar