Kvadrat u najluksuznijem kvartu nikad jeftiniji

London - Cene kuća u najskupljim kvartovima Londona pale su u julu po najvećoj stopi u poslednjih sedam godina, pošto je Bregzit ubrzao trend slabljenja cena.

Naime, slabljenje cena prouzrokovan je rastom poreza na nekretnine, saopštila je britanska konsultantska kuća "Najt frenk" (Knight Frank).

"Najt frenkov" indeks cena nekretnina u centralnom Londonu pao je prošlog meseca za 1,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine zbog neizvesnosti koju je prouzrokovao ishod britanskog referenduma od 23. juna i skoka poreza na nekretnine, prenosi agencija Rojters.

Najveći pad cena kuća od 7,3 odsto zabeležen je u julu u kvartu Najts Bridž, dok je skok cena od 5,3 procenta registrovan u londonskom Sitiju. Analiza kretanja cena je obihvatila 15 naselja u britanskoj prestonici.

"Posle referenduma, kupci su zatražili popuste zbog klime političke i ekonomske neizvesnosti. Odluka Britanije da izađe iz EU je stvorila kratkoročnu neizvenost koja utiče na situaciju na tržištu nekretnina u centralnom Londonu", izjavio je direktor kompanije London rezidenšal, Tom Bil.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar