U Cara Dušana 1.500 stanova

Novo naselje Aleksa Dundić u Zemunu, koje će biti izgrađeno na mestu nekadašnje istoimene vojne kasarne, uskoro bi moglo da dobije prve temelje! Građevinska direkcija Srbije (GDS) potvrdila je da finalno projektovanje sledi na jesen, da bi izgradnja više od 100.000 kvadratnih metara stambenog prostora počela već početkom 2017. godine.

Zemunski Stepa, kako mnogi nazivaju budući projekat izgradnje oko 1.500 stanova u Ulici cara Dušana u Zemunu, uskoro bi trebalo da dobije kompletnu plansku dokumentaciju. Urbanistički planovi, odnosno planovi generalne regulacije dobili su zeleno svetlo, a za to vreme radnici su već angažovani na raščišćavanju terena, koji uključuje i rušenje starih vojnih objekata.

Prema ranijim tvrdnjama direktora GDS Nebojše Šurlana, plan je da stanovi budu manje površine, kako bi se cena kretala do 70.000 evra, kako bi mesečna rata kradita građane koštala između 200 i 250 evra.

Projekat izgradnje novog stambenog naselja u Zemunu nastao je na osnovu saradnje GDS i Ministarstva odbrane, kada je u avgustu 2015. godine GDS preuzela kasarnu "Aleksa Dundić" od Vojske Srbije. Tadašnja procenjena vrednost zemljišta i objekata na toj lokaciji iznosila je 12,5 miliona evra i u toj vrednosti Vojska Srbije je dobila gotove stanove u Beogradu, Novom Sadu, Čačku, Kruševcu i Kuršumliji, koji su iskorišćeni za stambeno zbrinjavanje pripadnika Vojske.

NOVI OBJEKTI U IVANA RIBARA
Projekat izgradnje dve nove stambene zgrade sa ukupno 212 stanova u zapadnom delu naselja Dr Ivan Ribar započeo je u martu ove godine, a prvi stanari očekuju se već u letnjem periodu 2017. godine, do kada je i rok završetka svih radova. Stambene jedinice imaće kvadrature od 31 do 113 metara kvadratnih, a cena kvadrata kreće se od 1.230 do 1.2, 90 evra po metru kvadratnom bez PDV.

Kupci trosobnog, troiposobnog i četvorosobnog stana dobijaju gratis garažno mesto. U novim zgradama će stanove dobiti 53 porodice, iz dve zgrade koje su imale problem sa zagađenjem zidova.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar