Zakup nekretnina neuređen sektor

Da bi iselio podstanare koji ne plaćaju kiriju i uništavaju imovinu, stanodavac mora da povede sudski spor i to je samo jedan od primera koji ilustruje položaj u kome su se našli vlasnici nekretnina koje se rentiraju.

Da je njima usled sveopšte besparice, ekonomske, ali i moralne krize sve teže da naplate kiriju i račune za komunalije, ali i da sačuvaju svoju imovinu i fizičku bezbednost, slažu se i u novoformiranom Udruženju stanodavaca Srbije. Oni tvrde da država novim zakonima i nametima sve više otežava i obezvređuje davanje stanova u zakup, a istovremeno očekuje od stanodavaca da redovno ispunjavaju sve svoje zakonske obaveze prema njoj, ne dajući im zauzvrat ništa.

- U ovakvim prilikama i sa ovakvim zakonima neophodno je da se stanodavci udruže, jer samo zajedničkim snagama mogu da poboljšaju položaj. Država, podstanari i stanodavci će morati da sednu za pregovarački sto da reše mnogobrojne probleme, da nađu zakonske modele prihvatljive za sve i da međusobno sarađuju i budu partneri - naveo je predsednik udruženja stanodavaca Dragan Cvijetićanin.

Udruženje stanodavaca Srbije, sa sedištem u Zrenjaninu, osnovano je 19. februara ove godine sa namerom da pomogne stanodavcima da ostvare svoja prava i da zaštite svoje interese. Osnovna ideja je da se stanodavci iz cele Srbije kroz svoja udruženja ujedine i omasove, kako bi mogli da utiču na zakonodavna tela da ukinu postojeće loše i donesu nove, bolje zakone, kako bi se stanodavci napokon osećali zakonsko-pravno zaštićeni i sigurni.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar