Zakon o planiranju i izgradnju u julu u Skupstini

Predlog izmena Zakona o planiranju i izgradnji u julu će biti u skupštinskoj proceduri, najavila je u sredu (18. juna 2014. godine) ministarska građevinarstva, soabraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je sa delegacijom USAID Projekta za bolje uslove poslovanja razgovarala o izmenama tog zakona koje treba da omoguće brže izdavanje građevinskih dozvola u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

Kako je navedeno, direktor tog projekta Džozef Lauteru je pohvalio napredak u izradi važnog reformskog zakona koji je napravljen nakon formiranja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ponudio pomoć USAID u primeni predloženih novina.

Mihajlović je najavila da će se saradnja sa USAID-om u primeni propisa u oblasti planiranja i izgradnje svakako nastaviti nakon usvajanja izmena zakona.

- Podrška USAID-a biće fokusirana, pre svega, na pripremu podzakonskih akata, uspostavljanje kancelarija za brze odogovore, ali i pripremi procedura za elektronsko izdavanje dozvola, na čemu će Ministarstvo raditi u narednom periodu - rečeno je na sastanku.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar