“Soravia” zainteresovana za zgradu BIGZ-a

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa vlasnikom "Soravia grupe" Hanoom Soravijom o mogućnostima investiranja u Beograd.

Ova austrijska kompanija koja je do sada već gradila u Beogradu "Radisson Blu Old Mill hotel", pokazala je zainteresovanost za novo ulaganje u zgradu BIGZ-a.

Gradonačelnik je ovom prilikom izjavio da bi ovakva investicija vratila stari sjaj jednom od najvećih arhitektonskih ostvarenja u Beogradu, zgradi koja je nedovoljno iskorišćena i trenutno u lošem stanju, ali bi doprinela i razvoju Beograda.

– Njihova ideja da od zgrade BIGZ-a naprave poslovni prostor doprinela bi razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetnika, start-ap firmi i kreativne industrije. Ovakva ulaganja za nas ne znače samo uređivanje grada već i razvoj društveno-ekonomske perspektive Beograda. Sam koncept uređenja zgrade predviđa da ona jednim delom bude i multifunkcionalni umetnički objekat koji će ponuditi nove kulturne sadržaje našim građanima i turistima – istakao je gradonačelnik.

Hano Soravija je rekao da ova zgrada predstavlja prvi simbol modernizma u Beogradu, kao i da mu je izuzetno drago da postoji mogućnost da se oživi ovo kulturno dobro. On je dodao da dosadašnja podrška grada uliva sigurnost u dalje ulaganje stranim investitorima, kao i da daje jasan signal i otvara vrata svima onima koji su spremni za nova ulaganja u prestonicu Srbije.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar