Rang-lista traži stanare

Novi Sad - Veliko interesovanje građana zbog znatno nižih cena kvadrata.

Iako odavno završena, stambeno-poslovna zgrada u Kisačkoj ulici 55, namenjena za socijalno stanovanje, još nije dobila stanare. Radna grupa radi na utvrđivanju kriterijuma po kojim će se utvrditi ko će i pod kojim uslovima moći da konkuriše za useljenje. Kako nam je rečeno u Gradskoj upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove, lista će biti utvrđena na osnovu Pravilnika koji je usvojilo Ministarstvo građevinarstva.

U zgradi socijalnog stanovanja, prvoj takve vrste u Novom Sadu, izgrađeno je 35 stanova, odnosno tri jednosobna površine od 25 do 33 kvadrata, 12 dvosobnih površine 36 do 47 metara kvadratnih i tri dvoiposobna od 45 do 57 kvadrata.

Na raspolaganju je i 17 trosobnih stanova površine od 55 do 73 kvadrata. S obzirom na to da je suinvestitor izgradnje bilo i nekadašnje JP "Poslovni prostor" (sada Gradska uprava za imovinu), u prizemlju su napravljena i tri lokala.

Među građanima još od 2014. godine kada je počela izgradnja vlada veliko interesovanje za dobijanje kvadrata u ovoj stambenoj zgradi. To ne čudi jer je najavljivano da će cene ovih stanova biti znatno niže od tržišnih

VIŠE OD 200 STANOVA

Na parceli površine 12.000 kvadratnih metara na Novom naselju predviđeno je da se izgradi više od 200 stanova. U svakoj lameli planirano je da bude od 30 do 35 stanova, prosečne površine oko 50 kadrata.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar